keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Pulkovon uusi terminaali avattu

Pulkovon uusi terminaali on avattu tänään. Puhutaan terminaalista Pulkovo-1. Eihän tämä sitten yhtään vaan sekoita ihmisiä, kun olemassa olevat vanhat terminaalit ovat Pulkovo-1 ja Pulkovo-2?

Hiljalleen lentoja kuitenkin siirretään molemmista vanhoista terminaaleista uuteen terminaaliin, ja jonkin lukemani uutisen mukaan ainakin vanha Pulkovo-1 menee remonttiin. YLE:n Kaakkois-Suomen uutisissa kerrottiin, että ilmeisesti ainakin toinen vanha terminaali avattaisiin halpalentoyhtiöiden käyttöön.

Tanjan Matkamittari on kirjoittanut muutaman jutun Pulkovon vanhoista terminaaleista lennetyistä reissuista. Terminaalin arvaaminen (lipusta tarkistamatta) ei ole ollut aina ihan selvää pässinlihaa, kun lennot ovat lähteneet milloin kotimaan ja milloin ulkomaan terminaalista - sillä ei ole juuri ollut merkitystä, onko kohde sijainnut Venäjällä vai ei. Pulkovon vanhoilla terminaaleilla on ollut vielä sekin erikoisuus, että ne sijaitsevat jokseenkin kaukana toisistaan, ovat ikään kuin eri kentät, eli vaihtaminenkaan ei ole ollut hätäisen hommaa.

Jatkossahan tämä nyt helpottaa, jos kaikki lennot siirtyvät uuteen terminaaliin jollain aikataululla.

Tietoa aiheesta Pulkovon lentokentän nettisivuilta.
Uutisen aiheesta on suomeksi julkaissut YLE.
YLE:n Kaakkois-Suomen uutisten Pulkovo-uutinen.

Ei kommentteja: