sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Piter never sleeps, mutta ihan joka ravintolaan ei pääse mihin aikaan tahansa

Näin talviaikaan myöhäisimmän Allegron saapuessa Pietariin klo 23.36 ehtii kohteeseensa vielä julkisilla liikennevälineillä, vaikka olisi vaihtokin. Metrot ja maanpäälliset vekottimet lähtevät liikenteeseen ja ajavat linjansa loppuun vielä klo 24.00 alkaen, mutta eivät enää paljon myöhemmin.

Myös monet ruokaravintolat sulkevat ovensa, tai oikeastaan lakkaavat ottamasta uusia asiakkaita sisään puolenyön maissa. Jotkut toki ottavat sisään yhteen asti, jotkut kahteen, jotkut ovat auki "viimeiseen asiakkaaseen" ja jotkut tietysti 24/7. Monet pubit, illanistujaispaikat ja klubit tarjoavat myös ruokaa pikkutunneille tai jopa aamuun asti.

Ginza-projektin ravintola Ribay

Eräänä perjantaina viimeisen Allegron saavuttua Pietariin oli jälleen illallispaikka hakusessa. Tulimme valinneeksi Ginza-projektin Ribay-ravintolan sen sijannin, maineen sekä juuri pitkähkön aukioloajan ansiosta.Kehut Ribay ansaitsee ainakin hauskasta vanhasta herrasta, joka työskentelee narikassa.

Alkupalat olivat myös maistuvat, erityisesti punajuuri-vuohenjuustosalaatti, mutta toinen pääruuista oli kovin vaatimaton, haalea, mauton ja surkean kokoinen.

Hinta ja laatu eivät mielestämme oikein kohdanneet; 630 ruplaa parista haaleasta palasta lihaa ja porkkanoita, 790 ruplaa hampurilaisesta (tosin liha oli toki ribeye) ja ranskalaisista. Ihana salaatti maksoi 570 ruplaa, ja ihan kohtuullisesta borssista 200 ruplaa ei kuitenkaan tuntunut pahalta.


Ravintola sinällään on ihan viihtyisä ja palvelussakaan ei ole valittamista.

Kuitenkin esimerkiksi toisella puolella tietä sijaitsee toinen Ginza-projektin ravintola, Mamalyga, jossa ruoka on huomattavasti enemmän mieleemme, vaikka Mamalygakaan edullinen paikka ole. Sijainnista Nevskin välittömässä läheisyydessä Kazanin tuomiokirkon kulmalla joutuu maksamaan. Ja niin, en ole kyllä törmännyt yhteenkään erityisen edulliseen Ginza-projektin ravintolaan...

Ei kommentteja: