perjantai 13. joulukuuta 2013

Pietarin kauppakeskusten kuvauskielloista


Olin toissapäivänä iltakävelyllä Nevskillä. Tai no, olin kävelyllä, koska etsin isoa mukia, sellaista, jonka vetoisuus on vähintään 0,4 ja mielellään jopa 0,5 litraa. Ei sellaista tahdo löytyä Lappeenrannasta, Joensuusta, ei Pietarista. Mistä lie olen hankkinut ne muutamat kupit, jotka kotona sekä Skinnarilan kampuksella mahdollistavat kolpakollisen vihreätä teetä yhdellä tankkauksella?

Kävelylläni totesin - jälleen kerran - kuinka ajat ovat muuttuneet Pietarissa. Ennen monissa kaupoissa ja kauppakeskuksissa oli kuvaaminen kielletty. Törmäähän noihin kieltokyltteihin kyllä yhä joissain paikoissa, ja vaikka jossain kyltit puuttuvat, vartijat estävät kuvausyritykset silti.

Toisin on kuitenkin nykyään esimerkiksi kauppakäytävä Passagessa (Пассаж, Passage), jossa ihan erityisesti kyltissä mainitaan, että kuvaaminen on sallittu. Mielenkiintoista kyltissä on myös se, että jäätelön syöminen on kielletty, mutta kauppakäytävällä on kuitenkin irtojäätelökoju, heh.

Otin sitten kuvan ihan kuvaamisen ilosta. Ei siitä kyllä hyvä tullut, mutta hieman jouluilmettä havaittavissa tälläisenkin otoksen välittämänä.


Sitä tässä vielä mietin, että saako Suomessa kauppakeskuksiin ja kauppakäytäviin viedä vaunuja tai rattaita, kun tuossa Passage-kauppakeskuksessa sellaista ei ainakaan sallita.

Toim. huom. Ai miten niin ei sallita vaunuja?! Siis tuossa kyltissähän on rullaluistin, jonka päällä on ruksit, ei 4-akselisia lastenvaunuja ruksin alla. Ja ei, en edes itse edes älynnyt erehdystäni, vaan Mikko rupesi kyselemään, että mistä keksin, ettei Passageen saa tuoda lastenvaunuja. Hihii, saatiin hyvät naurut! :D


Metroissakin saa nykyään kuvata, viimeisimmän tiedon mukaan kuitenkin yhäkin vain ilman salamaa. Metroissa kuvaaminenhan on ollut erityisen kiellettyä aikanaan.

Ja niin, ei löytynyt isoja kuppeja, vaikka ihan Prismastakin asti etsin. Isoin löytämäni oli 0,33 litraa, jäi hyllyyn. Tässä vaiheessa kuvalla tai tekstilläkään ei ole niin väliä, kunhan koko riittäisi.

Ei kommentteja: