tiistai 15. lokakuuta 2013

Slummikävelyllä Pietarissa

Tilanne päällänsä @ slummikävely
Eräs työkaverini suunnittelee matkaa Pietariin, ja jälleen kerran olen toki auliisti suunnittelussa apuna, josta seuraa hirveä kaipuu ja hinku mestoille. Pietariin! Kun en sinne nyt heti voi mennä - noin niin kuin periaatteessa - päädyin katselemaan Pietari-kuvia. Niin monta hienoa reissua, niin monta mielenkiintoista paikkaa, jotka odottavat vielä pääsyään blogiini!

Tässä tekstissä matkaan nyt muistoissani ensin vuoteen 2010, jolloin Mikon kanssa piipahdimme parin kaverimme kera kolmen päivän pääsiäisreissulla Pietarissa. Hieno reissu tämäkin. Kyseinen reissu tuli mieleeni, koska taisin silloin olla ensimmäistä kertaa Peterin opastamalla slummikävelyllä. Tänä kesänä slummikävelin myös taas pari kertaa. Siitä siis blogitekstin teema, slummikävelyt. Loppuosa blogista keskittyykin sitten siihen. Ensin kuitenkin jotain aivan muuta.

Matkasuunnitelmia käynnistellessä valitaan porukalle hotelli: Majoitusvaatimus tällä reissulla oli hyvä ja halpa + oma vessa, ei jaettu huone. Heh, lähes mahdoton yhtälö siis. Hotels.com osoitti kuitenkin taas kyntensä. Saimme kolme yötä kahden hinnalla Pietari-hotellista (Hotel Saint Petersburg, Отель Санкт-Петербург). Yhden yön hinnaksi kahden hengen huoneessa taisi tulla kolmisen kymppiä/2 hengen huone. Hinta per naama alkaa olla jo hostellitasoa.

Pietari-hotelli on iso neukkukolossi, mutta sen ikkunoista on mahtavat näköalat Nevalle. Pari euroa näköalasta tulee lisää hintaa, mutta se kannattaa. Aamiainen on varsin hyvä, ja hotellin ala carte -ravintolakin ansaitsee kehut. Sijanti on ihan bueno, lähin metroasema on Ploshad Lenina, joka sijaitsee Suomen asemalla kymmenen minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Junalta tullessa hotelliin on siis varsin tolkullinen matka kävellä.

Pietari-hotellissa huoneemme ikkunasta näkyi Aurora-paatti
Pietarissa on paljon kuvattavaa. Paulalla on isommat vehkeet kuin muilla. :D
Tanja liikennemiliisinä, auto linkissä:
http://autozoo.ru/wp-content/uploads/2007/12/mvs_porsche_3.jpg
Matkaohjelmaan päätettiin mahduttaa pari museokäyntiä. Porukan mieltymysten mukaan valikoituivat kohteiksi Kunstkamera, eli etnografinen museo + Pietari Suuren sikiöfriikkimuseo sekä Merisotamuseo. Hotellin lähistöllä sijaitsevassa panssarilaiva Aurorassakin Team P. käväisi eräänä aamuna muiden vielä vetäessä kauneusuniaan.

Kaikki kiva on kiellettyä Kunstkamerassa, tosin kuvauskielto koskee vain yhtä huonetta, tietenkin sikiöfriikkiosastoa.
Tyylikäs vessa.
Vasilinsaaren tunnusmerkki, strelka
Merisotamuseo, joka viimeisimpien tietojen (by bussikuski 9/2013) mukaan on muuttanut Novaja Gollandian saaren lähelle.
Sotasuunnitelmien paksuin viiva osoittaa tuttuun suuntaan.


Museoiden ohella innostuimme ajelemaan limusiinilla ja tekemään slummikävelyn. Limusiini oli varattu edellisenä päivänä sähköpostilla. Firma oli Garazh AG, limusiini Porshe Cayenne. Toim. huom. Luulin jo jossain vaiheessa, että kyseistä firmaa ei ole enää olemassa, mutta nyt näyttää taas sivut olevan kuosissaan. Se muutosnopeus...

Kumman kaa?
Varustelu: CD-soitin, DVD-soitin, baari, discovalot ja laserit. Strobo ei vaan toiminut. Omat CD:t jäivät kotiin, mutta http://www.radiorecord.ru/ soi oikein hyvin.
Bileet! http://trutrance.ru/piter/teaktak-ate/175/
Slummikävelyllä Pietarissa by Peter's Walk:

Seuraavaksi esittelen slummikävelyn kuvasatoa. Koska olen tänäkin kesänä käynyt taas pari kertaa slummikävelyllä, valitsin muutaman otoksen myös niiltä kävelyiltä tähän kuvakavalkadiin:
Slummikävely räätälöityy yleensä hieman ryhmän ja kierrosta vetävän oppaan mukaan. Toki sitä voidaan räätälöidä ryhmän toiveiden mukaan muutenkin. Mutta ihan jo lähtökohtaisesti, siinä missä joku ryhmä pitää lounastauon kävelyn aikana, toinen ryhmä pysähtyy kahvilaan tai terassille vain hetkeksi. Rjumotsnajassakin voidaan käydä ottamassa pienet vodkahömpsyt. Slummikävely kestää vähintään kolmisen tuntia, joten yksi tauko on yleensä enemmän kuin tervetullut.

Joskus kierretään rappukäytäviä, toisinaan taas kirkkoja. Kirkot voidaan kiertää myös kaukaa. ;) Kierroksen aikana voidaan pistäytyä torilla, taidekeskuksissa, kattoterassilla, katolla - melkein missä vaan, mitä reitin varrelta löytyy.

Kävelykierroksia vedetään myös eri teemoilla ja eri puolilla kaupunkia. Ensimmäinen slummikävelyni rantautui monien takapihojen kautta vaivihkaa takavuosieni opiskelija-asuntolan pihalle. Toiveita voi esittää tai niitä voidaan myös kuulla esittämättä. :D

Suosittelen lämpimästi. Oppaat ovat luotettavia, puhuvat erinomaista englantia ja kierrokset eivät ole kalliita. Kierrokselle voi osallistua enimmillään noin kymmenen henkeä ja rapiat, ettei liikkuminen mene hankalaksi. Kierrokselta palataan silloin tällöin myös metrolla, jossa etenkin tuota suurempaa ryhmää on hankala kuljettaa.

Ei kommentteja: