sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Georgialainen ravintola "Haluan hartsoa" Pietarissa - Ресторан "Хочу Харчо"


Heräsinpä tuossa aamulla kaikessa rauhassa ja selailin vähän Facebookia. «Хочу харчо» -ravintola (Hochu harcho, Haluan hartsoa*) mainostaa aamujatkoja, eli aamiaista dj:n säestyksellä klo 5-8 lauantaisin ja sunnuntaisin. Ei pöllömpi idea. 

Me kuitenkin kävimme kyseisessä ravintolassa hieman perinteisempään tapaan, eli illallisella muutama viikko sitten. "Haluan hartsoa"-ravintola on auki 24/7, joka yleensä ei välttämättä ole hyvä merkki, mutta tämä paikka tekee mukavan poikkeuksen. Ravintola on viihtyisä, siisti ja aivan uskomattoman täynnä illallisen aikaan. Pöydissä ei ole valinnanvaraa, meidät mahdutetaan keskellä salia olevaan pöytään, josta on kyllä suora näkyvyys ravintolan avokeittiöön.Aika perinteistä georgialaista settiä otettiin. Salaattia juustolla, hatsapuri-juustopiirasta, phalia, hiiligrillillä valmistettua lihaa, kalaa (meribassia) ja tomaattia. Hurjan hyvää ja maukasta! Lista on upea, pienellä vilkaisulla tulee jo suuri nälkä: Hochu harcho -ruokalista (pdf).

Suosittelen georgialaisen keittiön ystäville. Hinta on kalliimpi kuin Georgiassa, mutta muuten ei häviä yhtään paikallisille georgialaisille kanssaravintoloille.

Hartso on Ginza-projektin ravintoloita ja sijaitsee aivan Heinätorin kupeessa, eli Sennaja/Sadovaja/Spasskaja-metroaseman vieressä. Ravintola löytyy siis helposti ja on saavutettavissa metrolla tai maanpäällisellä liikenteellä vaivatta. 

Kotisivu: http://hochuharcho.com/

*Hartso on perinteinen georgialainen keitto.

Ei kommentteja: