lauantai 26. lokakuuta 2013

KHL-kiekkoa Pietarissa, davai!
Kävimme jokin aika sitten katsomassa Pietarissa KHL-liigan jääkiekkopeliä. Vastakkain oli Pietarin SKA ja Donetskin Donbass (Ukraina). Liput otteluun olivat niin edulliset, että tulipa mieleen, miten helposti ja halvalla meidän seuduiltamme peliin oikeastaan pääseekään. Jos on pitkä viisumi valmiiksi olemassa, eikä sen kustannuksia tähän lasketa, käy Pietarissa katsomassa pelin noin 70 eurolla. Ja näin se menee:


Aamulla ensimmäinen juna Vainikkalasta Pietariin lähtee klo 8.02. Kannattaa jaksaa ylös ajoissa, sillä aamun ensimmäinen juna on tällä hetkellä hinnaltaan 23 euroa, joka on vain noin puolet seuraavasta, joka lähtee klo 12.02. Ryhmälipun saa jo pienelle porukalle, olisiko kuudelle hengelle, jolloin halvin juna kustantaa vain 20 euroa. Hinnoittelu menee nykyään jotenkin sen mukaan, minkä verran milläkin vuorolla on ollut kysyntää. Suosituimmilla vuoroilla lipusta saa pulittaa noin 60 euroa suuntaansa.

Junalippuhan täytyy ostaa etukäteen esimerkiksi netistä, Lappeenrannan asemalta tai Safarin toimistosta Lappeenrannan keskustasta. Toki mikä tahansa pysähdysasema Helsingin ja Vainikkalan välillä niitä myy, mutta Vainikkalassa on turhaa lipunmyyntiä kysellä. Ihmettelen kyllä suuresti, miksei Vainikkalaan voisi laittaa edes yhtä lippuautomaattia.

Pietarissa liikkuu kätevästi metrolla 28 ruplan eli noin 60 sentin poletilla/metromatka. SKA:n halli on keltaisella linjalla metroaseman Prospekt Bolshevikov vieressä.


Lippuja peliin voi ostaa netistä, myös SKA:n fanitarvikekaupasta, joka sijaitsee osoitteessa Nevski Prospekt 23. Liput kannattaa ostaa ajoissa, samana päivänä saa tuskin edes hajapaikkoja. Kahdelle vierekkäin on keskimäärin mahdotonta hankkia vierekkäiset paikat enää samana päivänä. Toki jäähallin metroasemalla myydään lippuja tai ”lippuja”; varmaan kannattaa ottaa myyjää hihasta kiinni ja käskeä saattamaan hallille asti, että voi olla varma, ettei lippu ole jo kerran käytetty, netistä tulostettu lippu. Viivakoodin pitää toimia, muuten sisään ei ole asiaa.


Edullisimmat liput peliin maksavat 300 ruplaa eli noin 7 euroa. Mielestäni istumapaikan sijainnilla ei ole kovin paljon väliä, kaikkialta näkee ihan kohtuullisesti ja uusinnat tulevat isoilta näytöiltä. Lähinnä kunhan katsoo, ettei ota lippuja sektoreista 201 tai 202, joissa fanaattisimmat kannattajat pitävät leiriään.


Ei sillä, etteivätkö venäläiset yleensäkin ole suomalaisia hieman fanaattisempia, näin myös jääkiekon suhteen. Tunnelma nouseekin kattoon, kun oma joukkue tekee maalin. Jonkinlaisen huudon toki takaa lähes mikä tahansa tapahtuma kentällä.


Kun yli 12 000 ihmistä kannustaa pelaajia antamaan parastaan, on SM-liigan kannustusmeininki tähän verrattuna melko laimeaa. Yhtään meteliä hallissa ei vähennä se, että lipun hintaan kuuluu hassut pahvista taiteltavat läpyttimet, joilla saa kannustaa kotijoukkuetta äänekkäästi ja näyttävästi: S-K-A! S-K-A! SKA, SKA!


Edullisin majoitusvaihtoehto on hostelli. Hostellissa nukkuu edullisimmillaan noin 10 eurolla yö. Hostelli on helppo varata etukäteen netistä hotellijärjestelmistä. Maksaa voi kortilla verkossa tai käteisellä paikan päällä, hieman riippuen järjestelmästä.

Sitten jos jaksaa jälleen nousta ajoissa ja rientää klo 6.40 junaan, saa jälleen sen 23 euron junalipun.


Ai niin, peli päättyi 2-4. Pitää mennä toistekin, että päästään aistimaan voiton juhlat. 

Ilta-Sanomat kirjoittaa pelistä seuraavaa: Ilta-Sanomat juttu pelistä 

Viimeinen maali tyhjiin: KHL:n sivuilta

Pelin tilastoja: Kennros.comin sivuilta


Tässä vielä tunnelmia pelistä muutaman videopätkän verran:


 

P.S. Vaikka teksti on varsin tuore, on tässä välissä siirrytty Suomessa talviaikaan. Tämä vaikuttaa aamujuniin sen verran, että ensimmäinen juna Vainikkalasta Pietariin lähtee klo 7.14 ja ensimmäinen juna Pietarista Vainikkalaan klo 6.50. VR:n sivuiltahan aikataulut löytyvät: http://www.vr.fi/fi/

Tänään tulin Pietarista Lappeenrantaan pitkästä aikaa HH-Kuriirilla. Ihan pätevä kyyti tämäkin, etenkin kun pääsin kaikkine tavaroineni ovelta ovelle.

2 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Hei, oon kanssa menossa Pietariin tässä käymään (nyt siis moskovassa) ja täytyy ehdottomasti käydä kaverin kanssa seuraamassa peliä tai sitten täällä Moskovassa. :) Tunnelma varmasti mahtava! Ei olis tullut itselle mieleenkään.

elamaaitanaapurissa.blogspot.com

Tanja Karppinen kirjoitti...

Onpas kiva kuulla, että blogistani on löytynyt vinkkiä Venäjällä/Pietarissa puuhailuun.

Ja kiitos omasta blogilinkistäsi, käyn mielenkiinnolla lukemassa. :)