maanantai 14. lokakuuta 2013

Bisneslounasta Viipurin Victoriassa


Venäjällä arkinen bisneslounas tarkoittaa useimmiten lounasta, jolla valitaan muutamasta eri vaihtoehdoista pöytään tarjoiltava ateriakokonaisuus. Stolovajassa eli ruokalassa lounas valitaan linjastolta, josta täti kauhoo sen lautaselle. Suomessa sen sijaan yleisin vaihtoehto lienee lounaspöytä, josta otetaan itse mitä halutaan, ja minkä verran halutaan.

Pari viikkoa sitten Viipurissa törmäsimme lounasaikaan bisneslounastarjoukseen, joka mainosti lounaspöytää. En muista Viipurissa sellaista bisneslounasta aikaisemmin tavanneeni, Pietarissa sen sijaan esimerkiksi Mama Romassa sellainen on ollut tarjolla jo 90-luvun lopulla.

Kanasoppaa ja hernesoppaa (ei siis kuitenkaan sitä hernekeittoa, jota meillä syödään torstaisin)

Lounaspöytä on kätevä ja nopea, siitä kun suoriutuu juuri siinä ajassa kuin haluaa. Meillä ei ollut aikaa kolmen ruokalajin shampanjalounaaseen, joten päädyimme testaamaan Victoria-hotellin Mon Repas -ravintolan seisovan pöydän.

Salaattipöydän antimia

Hotelli Victorian lounaspöytä maksoi 300 ruplaa per naama, joka on sinänsä aika paljon, kun bisneslounasta irtoaa 150 ruplallakin.

Stroganoffia, saslikkia, palleroperunoita, spagetti bolognesea

Ruoka oli hyvää, sitä oli montaa sorttia, ja enimmäkseen kuuma oli kuumaa ja kylmä kylmää. Lounaalla oli lisäksemme ainoastaan muutama muu syömäri. Taisi olla yksi venäläinen pariskunta ja kaksi suomalaista naista ihan varmaan bisneslounaalla.

Jälkkärii

Suosittelisinko? No, kenelle maistuu mikäkin ja millaisessa tilanteessa. Jos on kyseessä "Kerran elämässäni Viipurissa käymässä" -tapaus, tuskin söisin Victoriassa. Sen sijaan päiväkävelyllä Viipurissa, konserttiin menossa, nälkä yllätti, jotain pitäisi helposti ja nopeasti syödä = Victorian lounaspöytä. Ihan sille itselleen, bisneslounaalle, tämä järjestely on myös aivan bueno.

Seuraavassa blogitekstissä sitten kuvakavalkadi syyskesän aurinkoiselta päiväkävelyltä @ Viipuri.

Ei kommentteja: