keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Ajankohtaista asiaa Pietarista FacebookissaOlen seurannut Facebookissa muutamaa mielenkiintoista ryhmää, joissa on Pietari-asiaa.

Интересный Петербург (Mielenkiintoinen Pietari): Päivityksiä tulee yleensä useampi päivässä ja kaikki, jotka ovat silmiini osuneet, ovat olleet hyviä, kivoja, hyödyllisiä ja/tai mielenkiintoisia. Unohtamatta mainita kauniita kuvia.

Välillä eetteriin tupsahtaa listauksia erilaisista ravintoloista, muistan listattaneen esimerkiksi vegepaikkoja ja näköalaravintoloita (josta on blogissanikin). Toisinaan on uutisia uusien paikkojen avautumisesta, mieleeni tulee esimerkiksi erään uuden valokuvagallerian avautuminen. Mielenkiintoinen Pietari kertoo myös muita ajankohtaisia asioita, kuten vuodenvaihteessa 2014 se kertoi, että metron kertalipun hinta nousi 28 ruplaan ja maanpäällisen liikenteen 25 ruplaan.

Ryhmän julkaisut ovat venäjänkielisiä. Ajattelin, että voisin ehtiessäni laittaa parhaita paloja sieltä myös tänne blogiini.

Englanniksi enimmäkseen julkaiseva St PetersburgGuide (I love SPB) on myös mielenkiintoinen. Päivityksiä tulee päivittäin. On kuvia, pääosin hyvin kauniita kuvia Pietarista, tietoa tulee paljon myös. Suosittelen.

Ihan äskettäisistä postauksista mainitsen Guidelta sellaisen, jossa listattiin muutama edullinen ruokapaikka Pietarissa - ja kun kyseessä oli Guide, niin jopa ihan englanniksi: Cheap Eats in Saint-Petersburg.

The St. Petersburg Times: Julkaisee englanniksi tapahtumia, linkkejä, uutisia, nähtävyyksiä, kuvia. Esimerkiksi tänään ilmestynyt linkki The Russia Left Behind (The New Your Times) on kyllä hyvä.

Mainitsenpa vielä Matka-Priman Facebook-ryhmän, joka julkaisee mielenkiintoista ajankohtaistietoa laajemminkin Venäjästä sekä jonkin verran Kaukasiastakin säännöllisen epäsäännöllisesti, melkeinpä varmaan kerran päivässä sekin. Päivitykset ovat enimmäkseen suomeksi ja linkit suomeksi, englanniksi tai venäjäksi.

Myös ryhmään MINUN PIETARINI/LENINGRADINI tupsahtaa usein jotain mielenkiintoista ja kivaa. Ryhmällä ei ole käsittääkseni kovin virallista ylläpitoa ja päivitystä, joten uutta tavaraa tulee, kun ryhmän ihmiset sitä sinne lisäävät. Tässä pari videota Pietarista: Saint-Peterburg Timelab.pro ja Timelapse. Saint-Petersburg, Russia, 2010.

Entäs muita mielenkiintoisia?

Ei kommentteja: