sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Pietari on kissojen kaupunki


Pietarissa ovat kuuluisia Eremitaasin kissat, mutta Kissatasavallan asukkaat hurmaavat yhtä varmasti!

Minulla on ollut pitkään haaveena päästä käymään Pietarin Kissatasavallassa (Cats's Republic, Республику кошек). Olemme aikaisemminkin yrittäneet sisään, mutta tuppaa usein olemaan jonoa, kun vain tietty määrä ihmisiä pääsee sisään tasatunnein. Visiitti kannattaa varata siis etukäteen. Viime perjantaina meitä sitten onnisti.

Paikasta puhutaan kissakahvilana, mutta idea on siinä, että varsinaisesti kissat eivät ole kahvilan puolella, vaan ns. kissaterapiahuoneessa, jonne mennään Narniatyyppisen oven kautta naukaisten salasana "miau" kolme kertaa. Tätä ennen on tietenkin hankittu Kissatasavallan "viisumi" 300 ruplalla/henkilö.

Kissaterapiahuoneessa on paikallisopas, joka esittelee Kissatasavallan asukkaita. Sinänsä kissaterapiahuone tarkoittaa vain sitä, että tarjolla on pari huoneellista hyvin erilaisia, kesyjä kissoja, joita saa halutessaan huomioida, mutta mitään suoranaista ohjelmaa, johon täytyisi osallistua, ei ole. Asukkaina on karvatonta otusta, erittäin karvaista otusta, korvatonta kisuliinia, hännätöntä, on isoja, pieniä, rohkeita, arkoja. Joka makuun ;)

Itsensä saa myös kuvauttaa asukkaan kanssa, mutta kaikki kissat eivät ole kuvaan suostuvaisia. Ja täällä kaikki tehdään kissojen ehdoilla. Kissat nukkuvat paljon, eikä esimerkiksi syvässä unessa olevaa kissaa tietenkään häiritä kuvauksen takia. Osaa kissoista ei aina muuten vain huvita tulla kuviin, joskus joku vastahakoisempi tapaus saadaan houkuteltua yhteiskuvaan herkuilla.

Sen sijaan kissoja saa ja pitää paijata ja silittää. Heistä voi myös ottaa kuvia omalla kameralla ihan vapaasti. Salamaa ei kuitenkaan mielellään saa käyttää, että kissojen silmät eivät häiriinny.

Tämä on kissafanien aivan ehdoton kohde, ja jopa me kaksi kissa-allergikkoa selvisimme tupla-antihistamiineilla Kissatasavallassa tunnin, johon 300 ruplan sisäänpääsy oikeuttaa. Suosittelen!

Nahkakissa tuntui menevän silitettäessä ruttuun, kun käsi ei luistanut "turkilla".
Miun monikertaviisumi

Ei kommentteja: