maanantai 16. toukokuuta 2016

Mahebourg ja Blue Bay Marine Park @ Mauritius

Aloitimme Mauritiuksen kierroksemme lentokenttää lähellä olevasta pikkukaupungista Mahebourgista. Mahebourg on kuulu maanantaimarkkinoistaan ja National History Museum -museostaan.

Mahebourgin maanantaimarkkinat
Suttuinen, rapistunut ja roskainen Mahebourg torakoineen ei kuitenkaan mene ihan siihen paratiisikategoriaan, minkälainen mielikuva monilla saaresta on. Toisaalta Mahebourgin maisemaa hallitsee valtava, kaunis laguuni sekä näyttävä Lion Mountain -vuori, eli kyllä saaren luonnon kauneudesta saa jo kuitenkin vihiä.


Mahebourg ei vielä ole varsinaisesti aivan niin ”valmis” matkailukaupunki kuin monet muut kaupungit esimerkiksi saaren länsi- ja itärannoilla. Ravintoloita tai muitakaan palveluja, kuten kauppoja, ei ole kovin paljon. Majoitukseksi on tarjolla lähinnä kotimajoituksen tyyppisiä majataloja. Tämä näkyy tietysti matkailijoiden vähyytenä, toisaalta hinnat ovat hyvin edullisia.
 
Majatalossa Mahebourgissa kohtasimmekin torakan heti ensimmäisenä yönä, mutta kuten mauritiuslaiset tuppaavat kaiken selittämään ”Remember, this is a tropical island”… Sen tulimme matkallamme huomaamaan monta kertaa ;)

Majatalossa huoneessamme oli ensimmäisenä iltana myös otus, joka aivasteli. Luulimme ensin, että sänkymme alla on pesukarhu, mutta aivastelija osoittautuikin isäntäperheen kissaksi. Kissat ovat ihania, mutta kissa-allergisen pariskunnan suosikki ei ole kissa omassa makuuhuoneessa. Sai siis kissa etsiä seuraaviksi öiksi toisen huoneen. Myöhemmin ymmärsimme, että huoneemme oli kissalle mieleinen, koska siellä oli ilmastointi.

Isäntäperhe majatalossa oli aivan ihana. Mala ja Vishnu sukulaisineen järjestivät meille retken eteläiselle Mauritiukselle, sen kulttuurikohteisiin, luonnonpuistoihin ja -metsiin. Illalla syötiin yhdessä Malan kokkaamaa illallista. Kun skypetin iskälle, halusi Mala-emäntä tervehtiä isääni myös. Kotikutoista oli, mutta niin lämpimän ystävällistä.

Ganga Talao, Grand Basin

Alexandra Falls
Black River Gorges National Park
Lounas @ Chamarel. Kuvassa kuljettajamme Laval, isäntämme Vishnu ja ystävämme Jens.
Sokeriruokoa ja palmuja; tätä on Mauritius.
Kauniita, myös karuja rantoja. Tämä on lautailijoiden suosima ranta, koska aallot ovat aina upeat.
Ja kun matkamme oli määrä jatkua kohti läntistä Mauritiusta, Vishnu lähti pientä korvausta vastaan viemään meitä uuteen majapaikkaamme. Onneksi lähtikin, sillä tulimme huomaamaan, ettei Mauritiuksella ole kovin helppo löytää tiettyä osoitetta. Osoitteet ovat suuntaa antavia, ja ohjeita täytyy kysyä paikallisilta joskus montakin kertaa, ennen kuin kohde löytyy. Vishnu lupasi tulla meitä hakemaan takaisinkin, jos "koti-ikävä" iskisi.

Lähellä Mahebourgia on myös Blue Bay Marine Park, joka on yksi Mauritiuksen ehdoton vierailukohde. Hyvin tingitty taksi Mahebourgista Blue Bay Marine Parkiin ei maksanut juuri mitään, mutta vielä halvemmaksi tuli paluukyyti paikallisbussilla.

Veneitä @ Blue Bay Marine Park

Vuokrasimme Marine Parkissa itsellemme veneen + kuljettajan ja kävimme parin tunnin ajelulla katselemassa valtavaa lajimäärää kasvavia, eläviä koralleja, satoja kalalajeja ja snorklaamassa.


Vene kuljettajineen ei ollut kallis, mutta olisi luonnollisesti irronnut halvemmalla per naama, jos paikalla olisi ollut muitakin matkailijoita ja veneily olisi tehty isommalla porukalla. Nautimme kuitenkin omasta privaattikyydistämme kovasti.

Marine Parkia kannattaa tulla katsomaan vähän kauempaakin, tosin eihän saarella mistään kohteesta kovin kaukana ikinä ole, koska saaren pituus on noin 65 km ja leveys 45 km. Tiet ovat paikoitellen kuitenkin kapeita, mutkaisia ja huonossa kunnossa, että lyhyeenkin matkaan voi kulua aikaa. Toisaalta Mauritiukselta löytyy myös kohtuullisen hyvää baanaa isommista kaupungeista toisiin.

Ei kommentteja: