sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Venäläinen halpalentoyhtiö PobedaLensimme venäläisellä halpalentoyhtiöllä Pobedalla Pietarista Mahatskalaan. Venäläinen halpalentoyhtiö ei kuulosta oikein hyvältä yhdistelmältä, eikä se sitä ollutkaan. Älkää ymmärtäkö väärin, lentäisin mahdollisesti uudelleenkin Pobedalla, mutta sen kanssa operoitaessa on hyvä tietää muutamat asiat.

Mikä sai meidät ensin hämmästymään, oli se, että koneeseen ei saanut viedä ollenkaan käsimatkatavaroita, vaan kaikki normaalisti täysin sallitun kokoiset käsimatkatavaramme käsilaukkuani lukuunottamatta täytyi laittaa ruumaan, jopa läppärireppu. Ei tietenkään laitettu läppäriä ja pädejä ruumaan, joten ne meidän piti kantaa käsissämme; kovin epäkäytännöllistä.

Tulomatkalla olimme sen verran viisaampia, että tarjoiduimme maksamaan läppärirepustamme 1500 ruplaa, että saisimme viedä sen koneeseen. Emme siis yrittäneet lahjoa virkailijaa, vaan olin saanut selville, että se on käsimatkatavaran hinta, mikäli sen haluaa koneeseen sisään.

Hetken asiaa pohdittuaan virkailija sitten kuitenkin totesi, että jos meillä ei repussamme todellakaan ole mitään muuta kuin elektroniikkaa, niin saamme viedä sen koneeseen maksutta. Mutta sen sijaan eväspussi, joka meillä oli kädessämme, oli saatava häviämään ennen kuin koneeseen noustaan, hän varoitti.

Ja toden totta, virkailija tuli koneen ulkopuolelle vahtimaan meidän käsimatkatavaroitamme ja äkkäsi, että meillähän on yhä eväspussi. Hän käski tunkea sen käsilaukkuuni. No, eihän se sinne mahtunut kokonaan, mutta se ei haitannut, kunhan se vaan hävisi käsistämme. Läppärirepusta hän vielä mainitsi, että muistamme sitten sanoa koneessa, että siellä on vain elektroniikkaa.

Koneessa meille aiheutui kuitenkin taas pientä harmia läppärirepustamme. Stuertti käski minut reppuineni koneen etuosaan, pyysi avaamaan repun ja otti sisällöstä valokuvia puhelimellaan. Sen lisäksi hän halusi boarding-passimme ja palautti ne meille vasta myöhemmin.

Palaan vielä eväspussiin. Siihen on nimittäin syynsä, miksi meillä sellainen oli. Pobedan lennoilla ei nimittäin tarjoilla edes maksua vastaan mitään muuta kuin juomavettä - juomavettä siis kuitenkin ilmaiseksi. Kyllähän nyt vielä reilun kolme tuntia kestää syömättäkin, mutta lähdettyämme matkaan ilman aamiaista tuntui ihan mukavalta, että saimme jotain syödäksemme koneessa.

Popedan hyväksi on kuitenkin sanottava, että se lentää aivan uusilla koneilla, Venäjän uusimmilla, kuten mainostaakin. Meidän koneemme ei ollut vuottakaan vanha. Se lienee oleellisempaa kuin erikoiset käsimatkatavarakikkailut.

Liput ostimme Pobedan nettisivujen kautta: https://booking.pobeda.aero/

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Yritin lentää Pobedalla sunnuntaina. En ollut ostanut valmiiksi laukkua ruumaan joten lähtöselvityksestä ohjasivat maksamaan ensin laukka alakerran Airprossa. Sitten juoksujalkaa takaisin lähtöselvitykseen jättämään laukku. Siitä portille. Boarding 9:55.olin siellä 9:58,mutta portti jo kiinni. Vaikka bussu oli vielä odottamassa ovella, ei enää öaskettu portista Laukku palautui heti 10 minuuton päästä tulohalliin 2b, joten eivät varmaan yrittäneetkään saada sotä koneeseen. Heikki