lauantai 12. maaliskuuta 2016

Magic of Light - valon taikaa PietarissaVietin helmikuussa taas paljon aikaa Pietarissa. Sää ei juuri suosinut, vaan lunta sekä räntää satoi, tuuli vietävän kylmästi ja Pietari oli yllättävän talvinen lumipeitteessään.


Katoilta putoili, ja pudotettiin miesvoimin ahkerasti lunta ja jäätä, olisi melkein tehnyt mieli kulkea kypärä päässä kadulla. Kuulinpa jopa tarinaa, että lumen mukana katoilta tippui jotain kattoelementtejäkin.

No, nyt kun olen valittanut säästä, pääsen varsinaiseen aiheeseen. Tutustuimme jälleen muutamaan uuteen kohteeseen, joita voin lämpimästi suositella oikeastaan kaikille, ihan vauvasta vaariin. Ensimmäisenä kerron Magic of Light -näyttelystä.

Näyttely tarjoaa, kuten nimestä voi päätellä, valotaidetta - jopa tiedettäkin. Näyttely on esillä Eliseevin kauppiaiden talossa Vasilinsaarella, osoitteessa Birzhevaya Linija 14. Kävelimme sinne keskustasta. Dvortsovyj-siltaa ylittäessä olin varma, että jäädymme hengiltä. Tarpominen näyttelyn takia kannatti, mutta takaisinpäin tulimme kyllä bussilla.

Näyttelyn sisäänpääsy on 350 ruplaa per naama (viikonloppuna, viikolla vähän vähemmän). Ja niin, 400 ruplaa ulkomaalaisille, mutta meitä ei sellaisiksi noteerattu, ja meillä oli vieläpä etukuponki, jolla kaksi pääsi yhden hinnalla. Siinä oli rahalle todellakin vastinetta.

Seinä, johon pystyi kirjoittamaan valolla, vaikka puhelimen taskulampulla.
Soiva masiina (myös videolla)
Valopallot (myös videolla)
Selfie
Oculus Rift: https://fi.wikipedia.org/wiki/Oculus_Rift
Hassuja peilejä
Pallomeri
Tämä mielenkiintoinen näyttely on auki toukokuun loppuun; suosittelen!

Lopuksi vielä muutama video näyttelystä:

 

 Lisätietoja netistä: Magic of Light Saint-Petersburg
Ei kommentteja: