Voi että osasikin maistua hyvältä georgialainen ruoka pitkästä aikaa! Minulla ei ennen tätä ollut tämän vuoden puolella vielä ollut asiaa Pietariin, eikä kyllä Georgiaankaan ;) niin oli jäänyt georgialaiset ruuat vähän vähemmälle.
Kotona olemme alkuvuodesta toki Haapasalon Villen uuden Georgia-kirjan innoittamina kokkailleet muutamat hatsapurit - niistä ehkä myöhemmin lisää - mutta kyllä se niin vaan on, että georgialaiset kokit hoitavat homman astetta meitä paremmin.
Lyhyestä virsi kaunis, tässä illallinen Bolshaja Konjusennajan Aladasturissa:
-> Ihana grillin maku herkkusienissä + herkullista sulugunijuustoa, vastaleivottua hatsapurileipää sulugunijuustolla, munalla ja voilla sekä liian iso saslikki kaverinaan reilusti tuoreita vihanneksia ja yrttejä - ja kaiken kruunaa maukas kastike, tässä annoksessa satsibeli. Maittavaa ja täyttävää!
Kyytipojaksi otin tuorepuristetun appelsiinimehun ja vettä. Täytyy mainita, että ruuat eivät hurjasti kukkaroa keventäneet, mutta juomat olivat suhteessa ruokiin kalliihkoja. No, en nyt voi rehellisesti kalliiksikaan niitä haukkua, kun kurssi on mitä on (euro on 84 ruplaa), mutta kunhan nyt jostain jupisen, koska on niitä edullisempiakin georgialaisia tässä kaupungissa, mutta tämän sijainti Suomi-talon naapuissa sattuu olemaan lyömätön.
Iso osa hatsapuria lähti vielä mukaan ja jäi huomiseksi :)
Suosittelen!
P.S. Aladasturissa olen käynyt myös lounaalla, tässä siitä muutama sananen: Minun Pietarini - sadetta, hatsapuria ja kadonnut kuppi
P.P.S. Ville Haapasalo on perustamassa georgialaista ravintolaa Helsinkiin. Mainiota! Olen vuosikausia sanonut, että Suomessa menestyisi kunnon georgialainen ravintola. Onhan Helsingissä jo jonkin aikaa toiminut georgialainen Pikku Georgia, joka pitäisi myös testata. Ymmärtääkseni väki tykkää.
Vietän kuitenkin melko vähän aikaa Helsingissä, ettei georgialaisten ravintoloiden saaminen juuri Helsinkiin minua henkilökohtaisesti valtavasti lämmitä, mutta pääkaupunkiseudun ihmisille ja Helsingissä enemmän vieraileville tämä on ihan huippujuttu.
Kotona olemme alkuvuodesta toki Haapasalon Villen uuden Georgia-kirjan innoittamina kokkailleet muutamat hatsapurit - niistä ehkä myöhemmin lisää - mutta kyllä se niin vaan on, että georgialaiset kokit hoitavat homman astetta meitä paremmin.
Lyhyestä virsi kaunis, tässä illallinen Bolshaja Konjusennajan Aladasturissa:
Grillatut herkkusienet sulugunijuustolla |
Hatsapuri adzarskij |
Saslik Aladasturi |
Kyytipojaksi otin tuorepuristetun appelsiinimehun ja vettä. Täytyy mainita, että ruuat eivät hurjasti kukkaroa keventäneet, mutta juomat olivat suhteessa ruokiin kalliihkoja. No, en nyt voi rehellisesti kalliiksikaan niitä haukkua, kun kurssi on mitä on (euro on 84 ruplaa), mutta kunhan nyt jostain jupisen, koska on niitä edullisempiakin georgialaisia tässä kaupungissa, mutta tämän sijainti Suomi-talon naapuissa sattuu olemaan lyömätön.
Iso osa hatsapuria lähti vielä mukaan ja jäi huomiseksi :)
Suosittelen!
P.S. Aladasturissa olen käynyt myös lounaalla, tässä siitä muutama sananen: Minun Pietarini - sadetta, hatsapuria ja kadonnut kuppi
P.P.S. Ville Haapasalo on perustamassa georgialaista ravintolaa Helsinkiin. Mainiota! Olen vuosikausia sanonut, että Suomessa menestyisi kunnon georgialainen ravintola. Onhan Helsingissä jo jonkin aikaa toiminut georgialainen Pikku Georgia, joka pitäisi myös testata. Ymmärtääkseni väki tykkää.
Vietän kuitenkin melko vähän aikaa Helsingissä, ettei georgialaisten ravintoloiden saaminen juuri Helsinkiin minua henkilökohtaisesti valtavasti lämmitä, mutta pääkaupunkiseudun ihmisille ja Helsingissä enemmän vieraileville tämä on ihan huippujuttu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti