lauantai 12. maaliskuuta 2016

Vesipuisto Piterland - ja sata saunaa iskee tulta

Piterland-vesipuisto. Kuva on lainattu Piterlandin nettisivuilta, kun oma kamera ei tykkää vedestä.
Edellisessä tekstissäni mainitsen, että tutustuimme helmikuussa taas muutamaan mielenkiintoiseen kohteeseen Pietarissa, joista edellä olen esitellyt Magic of Light -näyttelyn, nyt kerron vähän Piterland-vesipuistosta.

Akvapark Piterland sijaitsee Piterland-kauppakeskuksessa Primorskiy prospektilla. Menimme keskustasta metrolla Staraja Derevnja -asemalle ja siitä jatkoimme marsulla kauppakeskukselle.

Piterland-kauppakeskus
Robotti kauppakeskuksessa jäätelön ostossa.
Piterland-kauppakeskus
Sisäänpääsy oli viikonloppuna 1300 ruplaa per naama, joka oli maksu viidestä tunnista. Koko päivän lippu olisi ollut hieman kalliimpi.

Vesipuisto on todella suuri, Pohjois-Euroopan suurin, ja erityisesti saunojen määrä sai meidät hymyilemään. Saunafaneina testasimme niistä jokaisen. Ja eihän niitä ollutkaan kuin ehkä joku viisitoista: oli suomalaista, roomalaista, turkkilaista, japanilaista, afrikkalaista, egyptiläistä, intialaista ja niin edelleen. Kaikissa niissä oli eri lämpötila ja kosteus sekä niiden suhde. Joissain oli kiuas ja lauteet, toisissa ei.

Olisimme voineet käyttää niissä paljon enemmänkin aikaa, mutta ilta oli siinä vaiheessa jo pitkällä, kun aloitimme urakkamme, ja vesipuisto sulkeutuu klo 22.30, joka sinällään on kyllä sopivan myöhäinen sulkemisaika. Seuraavalla kerralla voisimme hyvin mennä vaikka koko päiväksi saunomaan ja puljaamaan. Vesipuiston yhteydessä on myös ruokapaikkoja ja kuppiloita.

Vesipuiston puolella on monenlaisia altaita ja vesiliukumäkiä. Osa liukumäistä tosin on sellaisia, että heikompaa hirvittää. Hengenpelastajia on kuitenkin paljon paikalla vahtimassa ja huolehtimassa, että kaikki pysyvät pinnalla. He myös puhaltelivat ahkerasti pilleihinsä pienimmänkin väärinkäytöksen nähdessään.

Tekemistä puistossa on vaikka millä mitalla. Ulkoallasta emme kuitenkaan löytäneet, liekö sellaista onkaan, mutta voisin kuvitella, että se olisi piristävä lisä puiston kuumaan ilmanalaan. Eipä juuri muuta marisemista olekaan. No, hinta oli korkeahko, mutta kokemus silti hintansa väärti. Voin siis suositella Piterland-vesipuistoa ihan jokaiselle. 

P.S. Minulla ei ymmärrettävästi ole itse otettuja kuvia vesipuistosta sisältä, mutta ulkoa ja kauppakeskuksesta sentään nappasin muutaman.

P.P.S. Pietarissa Vasilinsaarella on myös vesipuisto Piterland-2, joka varmasti käydään myös testaamassa.

Ei kommentteja: