sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Maailman pisimmät liukuportaat @ Hongkong


Hongkong on mielenkiintoinen paikka, Kiinan erityishallintoalue, talouden ja bisneksen kaupunki. Hongkong oli kauan Britannian hallinnassa, ja Kiinan hallintaan se siityi vasta 1997 välttyen näin kommunismilta. Hongkong on nykyään hyvin autonominen, ja sillä on mm. oma lainsäädäntönsä sekä valuuttansa.

Hongkong on huikaisevan kaunis korkeine, valaistuine rakennuksineen. Välillä kaupungilla saattaa tosin jopa näyttää, että oltaisiin Jenkeissä, kun taas ihmisiä kuhiseva Chinatown antaa aivan erilaisen kuvan Hongkongista. Hongkongiin mahtuu monenlaista maisemaa ja aluetta, vanhaa ja uutta kaupunkia, vesistöä ja saaria, hienostoalueita sekä tavallisen kansan suosimia alueita.


Kaupungissa on suuret korkeuserot, ja joka paikkaan saa kiivetä. Seutu on vuositoista. Monet kadut ovat niin jyrkkiä, että näyttää melkein autoillekin tekevän tiukkaa nousta ylämäkeen. Välillä tuppasi olemaan hieman kuuma, kun lokakuun 30 plusasteessa tetsasimme paikasta toiseen. Hongkong ei todellakaan sovi liikuntaesteisille.

Hongkongista löytyykin maailman pisimmät ulkona olevat liukuportaat. Ne ovat noin 800 metriä pitkät yhteensä. Portaat menevät aamulla ennen kymmentä alaspäin ja lopun päivää ylöspäin. Monta kertaa sattui niinkin, että osa matkaa oli kuljettava vieressä olevia tavallisia portaita, kun rullaportaat eivät toimineet tai olivat remontissa. Ja rullaportaathan eivät ole yhtenäiset, vaan välit pitää kävellä tavallisia portaita.

Viikon aikana tuli käveltyä ja kiivettyä niin, että pohkeet olivat puhki enimmän aikaa.


2 kommenttia:

Elina / Vaihda vapaalle kirjoitti...

Onneksi eivät olleet kuitenkaan kokonaan poissa käytöstä :D Täytyy myöntää, etten tiennyt näistä, vaikka Honkkarissa olen käynytkin.

Tanja Karppinen kirjoitti...

Heh, joo, olisi ollut melkoinen kiipeäminen, jos olisivat olleet kokonaan poissa käytöstä. :D