sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Emirates vie Pietarista Dubaihin

Seuraavaa reissua tässä parhaillaan suunnittelemme - ja jälleen aivan liian myöhään loma-ajankohtaamme nähden - joten potentiaalisista matkakohteista on poissa laskuista ainakin Bhutan pitkine viisumi- ja esivalmisteluproseduureineen.

Aina seuraavaa reissua suunnitellessa iskee pieni paniikki, että edellisestä reissusta emme ole kirjoitaneet vielä tarpeeksi, jos ollenkaan. Tällä kertaa emme vielä ollenkaan. Lokakuussa kävimme Dubaissa, Hongkongissa ja Macaolla. Tai no, jouluviikon vietimme juuri Kiovassa, että tarkemmin ottaen se oli kyllä se edellinen reissumme. Ehkäpä Kiovastakin muutama nätti kuva on paikallaan.

Samalla tässä tuli mieleeni, ettei edellisestäkään Kiovan reissusta ole mitään mainintaa, vaikka kävimme myös Tsernobylissä. Se, jos mikä oli kokemus, surullinen sellainen, mutta erittäin vaikuttava.

Pitkän johdannon jälkeen siirryn nyt lokakuun matkamme alkutaipaleelle. Matkamme alkaa siitä, kun Emirates, varsin tasokas lentoyhtiö, kuljettaa meidät Pietarista vuorokauden Dubain visiitin kautta Hongkongiin.


Emirates-yhtiön koneet ovat uusia tai melko uusia ja varsin tilavia verrattuna monen muun lentoyhtiön sillipurkkeihin. Matkustamohenkilökuntaa on paljon, palvelu on ystävällistä, ruuat ja juomat kuuluvat matkan hintaan. Hintaan kuuluvat myös alkoholijuomat, vaikka se hyvin harvinaista Pietarista lähtevillä lennoilla onkin, ja mikä vielä vähän hassua, että muslimimaahan oltiin tässäkin tapauksessa lentämässä.


Menu jaetaan ennen ruokailun alkamista jokaiseen penkkiin. Ruuat ovat varsin maistuvia ja annokset isoja ollakseen lentokonemättöjä. Ei valittamista.

Viihdekeskuksen tarjontaa by Mikon valinnat :D

Kaikilla on käytettävissään oma henkilökohtainen viihdekeskus lentojen aikana. Ohjelman voi valita itse, sekä sen, milloin ohjelman aloittaa. Vanhemmissa viihdekeskuksissa kanavan voi kyllä valita itse, mutta ohjelmat pyörivät kaikilla samassa tahdissa.

Millennium Airport Hotel Dubai

Lentokenttähotelli lähellä metroasemaa oli meille helppo ja järkevä valinta, kun meillä ei ollut kuin seuraava päivä aikaa ihmetellä Dubaita. Hotellin ja lentokentän välillä kulki hotellin ilmainen minibussi vartin välein. Kaupungille menimme kätevästi uusilla, siisteillä metroilla.

Hotelli ei tasoonsa nähden ollut edes kallis, joskaan majoitushintaan ei kuulunut aamiainen, joka kuulosti sen verran hintavalta totta puhuttuna, että jätimme sen ottamatta, kun aikaakaan ei ollut mässytellä koko aamua.

Ei kommentteja: