tiistai 6. elokuuta 2013

Tbiliso, hieman fiinimpi ja kalliimpi georgialainen


Kesäkuussa kävimme testaamassa pietarilaisen Tbiliso-ravintolan tarjonnan. Paikka on hieno, käytännössä fine dining, ja hintakin on sen mukainen. No OK, 78 euroa (3300 ruplaa) pitkästä illallisesta viineineen ei ole paha, mutta herkullista georgialaista ruokaa saa Pietarissa toki paljon halvemmallakin.

Illallinen alkaa keittiön tervehdyksellä, joka on geeli vihreästä teestä. Onko muuten tuolle geelille kenties jotain tolkullisempaa nimitystä suomeksi? Hyytelö? Yhtä kaikki, vihreä aine shottilasissa on maukasta.
Keittiön tervehdys, teehyytelö
Minä otin alkupalaksi vihreän lobion, joka osoittautui kaikkea muuta kuin perinteiseksi lobioksi. Mielenkiintoinen maku, joka rupesi tökkimään loppua kohti - korianteria oli runsaasti.


Зеленое лобио с грецкими орехами
320
Зеленая фасоль, толченые орехи, специи, сладкий лук – это вкусно и необычно
Mikon alkupala oli vihreä salaatti sulugun-juustolla. Nam, mutta melko tavallista.


Зеленый салат с сулугуни и свежими овощами
300
Ассорти из салатов, помидоры черри, домашний сулугуни. Заправка на выбор: бальзамический соус, базиликовый соус, горчичный соус.
Ja yhteiseksi tilattiin yksi hatsapuri-juustoleipä, jolta ei voi välttyä, kun georgialaisessa ollaan. ;) Leipä oli hyvää, kuten aina, mutta se pienempi ja hieman kuivempi kuin mihin olemme parhaissa hatsapuri-paikoissa tottuneet.


Хачапури по-аджарски
300
Этот хачапури выпекается в форме ладьи, а в начинку идет домашний нежнейший творог и малосольный свежайший сыр, на который сразу после выпечки кладется сливочное масло и разбивается яйцо. Чтобы сполна насладиться им, перемешайте ножом все в единую массу
Pääruuaksi Mikolla oli lohta ja miulla vasikkaa. Lohiannos oli hintaansa nähden vaatimaton, myöskään georgialainen uunivasikka ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta, vaikka hyvää olikin.


Лосось, зажаренный на кеци
590
Филе лосося жарится на глиняной сковородке кеци до хрустящей корочки вместе с томатами… это так вкусно, что слов нет! Можно приготовить и в коптильне!

Чашушули из телятины
400
Сочное мясо, тушеное со свежими томатами, луком, грузинскими специями и зеленью
Ravintolan nettisivu: http://triton-restoran.ru/restaurants/tbiliso

Ravintola sijaitsee hieman ehkä syrjässä "tavallisimmilta" reiteiltämme, ja emme ihan suoraan löytäneet perille. En muista, minkälainen kartta meillä oli mukana, vai oliko, mutta monta kertaa saimme kysyä tietä, kun ravintolaa kohti guljailimme lähimmältä metroasemalta (Gorkovskaja).

Muutama räpsy ravintolamatkan varrelta:

Soviet Union 2.0 -kannattajat
Katukuvaa
Katukuvaa
Katukuvaa
Ja karhu se puistossa lapsia viihdytti...

Ei kommentteja: