perjantai 30. elokuuta 2013

Perjantai-illan resepti @ Piter: Vatsatanssia ja vatsan täytettä - ravintola Vanil

Tonnikalasalaatti 200 ruplaa
Pitkän kuuman kesän 2013 aikana on tullut käytyä Pietarissa kerta jos toinen sekä työn merkeissä että muuten. Uusia kokemuksia on taas kertynyt läjäpäin, myös hyvistä ja vähemmän hyvistä hotelleista sekä ruokapaikoista.

Fatush-salaatti 150 ruplaa.
Aloitetaan nyt vaikka kesän korvalla testatusta itämaisia sekä eurooppalaisia makuja yhdistävästä Vanil-ravintolasta (Кафе-бар «Ваниль»). Ravintola sijaitsee osoitteessa Загородный пр., 12 (Zagorodnyj prospekt 12), lähin metroasema on Vladimirskaja/Dostojevskaja, joka on tosi lähellä.

Lammassaslikki 400 ruplaa.
Ravintola on avattu vuoden 2012 puolivälin tienoilla, mutta se on jo varsin suosittu, etenkin viikonloppuisin. Me vierailimme Vanilissa perjantaina melko myöhään, emmekä meinanneet sisään mahtua. Meitä oli kaksi, isommalla porukalla olisimme tuskin saaneet pöytää ilman varausta.

Kana-barbeque 400 ruplaa
Saapuessamme ruokailijoita ja juomailijoita viihdytti itämainen tanssija. Netin mukaan viikonloppuiltaisin useimmiten on jotain ohjelmaa tai elävää musiikkia tms.

Hummus 200 ruplaa

Ravintolassa on savuton ja savullinen puoli. Ravintola on netin mukaan noteerattu myös hyvänä vesipiippuilupaikkana. Ei, emme testanneet. :)

Ruoka oli hyvää, tunnelma mukava, hinta ei ollut kohtuuton, voin suositella. Ehkä tämä ei ihan top-kymppiin Pietarin ravintolatarjonnassa kuitenkaan mene. Syynä ehkäpä vaikka se, että tonnikalasalaatti ei ollut ihan miun suunmakuista ja barbeque-annoksen ranut olivat vähän aneemisia.

Ravintolalle ei kevyellä Googlen laulatuksella tunnu löytyvän omia kotisivuja, mutta muutamalla ravintolasivustolla on varsin hyvin asiaa:

http://spb.gotable.ru/restoran/vanil


http://spb.allcafe.ru/restaurants/id-7672

http://kalyan-expert.ru/places/spb/vanil.html

Shampanjaindeksi: 500 ruplaa, kylmänä, kuivana

Ei kommentteja: