lauantai 22. kesäkuuta 2013

All Seasons -hostelli @ Pietari

Neljän hengen huone.
Tervehdys, reippaat travellerit! Terveisiä Jerevanista (vaikka tämä blogi on viime yöstä Pietarissa).

Ja olihan meillä telkkukin. :D
Tämä hostelli ei ole hienostelijoille, no, kuten nyt hostellit harvemmin ovatkaan. All Seasons on kyllä ihan siisti, siis niin kuin puhdas, mutta nuhjuinen ja kulahtanut. Erittäin ystävällinen respa kyllä. Hinta on normaalia hostellia korkeampi (2000 ruplaa kahdelta), mutta täytyy ottaa huomioon, että majoituimme neljän hengen huoneessa kahdestaan + ajankohtana yöttömät yöt eli high season. Muut lähellä sijaitsevat majoitukset olivat täynnä tai aivan liian kalliita parin tunnin torkuille. Ajoihan tämä siis asiansa. :)

Puistomainen (lue: puskaisa) oli maisema huoneen ikkunasta.
Päädyimme majoittumaan All Seasons -hostelliin sen sijainnin ansiosta. Tulimme viimeisellä Allegrolla, joka on karvan vaille puolenyön Pietarissa, ja aamulla piti olla kentällä jo klo 6.20, joten meille oli tarpeen majoitus, jonne oli helppo kulkeutua yöllä + josta taksi ei maksanut paljoa/päästiin tarvittaessa vaikka julkisilla kentälle aamulla. Tänne siis pääsee Suomen asemalta aika kivuttomasti, kun lähtee punaisella linjalla ja vaihtaa siniselle Tehnologitseskij Institut -metroasemalla, jossa on varsin erikoinen, mutta helpoin mahdollinen vaihto; toiselle puolelle laituria. Lähin metroasema on Elektrosila, josta kävelee jonkin hetken hostellille. Usko meinaa jossain kohtaa loppua, kun kadunnimeä ei kääntymisristeyksessä lue, mutta tälläkin suuntavaihtolla perille löytää, joten ei hätää.

Respa soitteli meille taksin aamua varten jo yöllä. Ensimmäinen palveluntarjoaja olisi kuskannut meidät 680 ruplalla, mutta kun pidimme sitä kalliina, respa soitteli vielä toiselle suharille. Sieltä tulikin jo ihan tyydyttävä tarjous, 430 ruplaa (noin kymppi euroissa).

Saniteettitiloja
Hostellin tyyliin itse saimme petimme pedata ja vessat sekä suihkut olivat luonnollisesti käytävällä. No, niitäpä aika vähän tarvittiin, kun ehdittiin nukkua sellaiset neljä tuntia...

Lähtöaika oli hirvittävä, klo 5.30, vaikka kentällä piti olla vasta klo 6.20. Periaatteessa ajomatka olisi noin 20 minuuttia. Kuulemma varmuuden vuoksi näin, jos sattuu olemaan ruuhkia. Viideltä respan täti sitten tuli herättämään ja sanoi, että taksi odottaa jo meitä - onneksi mainitsi, että odottaa puoleen kuuteen asti. Puoli kuudeksi ehdittiin autolle, kentällä oltiin jo ennen kuutta. 


Ihme kyllä, lähtöselvitys aukesi kaksi tuntia ennen lennon lähtöä ihan kuin pitikin, ja jonotus yms. sujui ilman katastrofaalista sekasortoa. Voisinpa jo sanoa, että kaikki sujui kovin eurooppalaisen pedantisti. Ensimmäistä kertaa Pulkovon 1-terminaalissa näin. Niin, mikä tässä nyt oli hieman taas huvittavaa, Armenian lennot lennetään kotimaan terminaalista, niin tosin myös Kirgisian lennot. Kotimaatapa hyvinkin molemmat. :D Armenialaisten ihmisten puheista kyllä kuitenkin helposti aistii neuvostokaihon ja Venäjän diggailun.

Pitemmittä puheitta, hostelli on ihan jees yhden yön majoittumiseen, jos ei mitään mukavuuksia tarvitse. Meille tämä oli välietappi - tai välikuolema ennen tappavaa aamuherästystä, joka oli Suomen aikaa klo 4... Eihän loman aloittajaisissa yleensä edes siihen aikaan olla ehditty nukkumaan. ;) 

Radio Jerevan hiljenee ja jatkaa huomenna (ehkä ja toivottavasti) Jerevan-aiheilla.


Hyvää juhannusta!


Ei kommentteja: