torstai 30. toukokuuta 2013

Pietarin Arbat-Nord-hotelli + lähiravintolassa georgialaisen keittiön herkkuja


Taas olisi ilmeisesti Pietariin lähtö lähellä, ja hotelli pitäisi varata. Avasin pari hotellivaraussivustoa ja rupesin selaamaan kohtuuhintaisia hotelleja. Katselin siinä sitten kiinnostuneena hyvältä vaikuttavaa hotellia, kunnes hoksasin, että olen kyseisessä hotellissa jo yöpynyt ja sen hyväksi havainnut.

Eihän siinä muuten mitään, mutta minulla kun kuitenkin on tarkoitus omilla reissuillamme testailla enimmäkseen uusia paikkoja. Tämä hotelli ei ollut jäänyt mieleen, koska en ollut kirjoittanut siitä blogiini. Siispä päätin vähän petrata tätä hommaa ihan jo sen takia, että pysyn itse edes kärryillä, missä sitä on tullut oltua tai olematta jätettyä. :) Joten pyrin mahdollisuuksieni mukaan kirjoittamaan hieman ahkerammin hotelleista, joissa olen yöpynyt. Korvannenko siinä sitten määrällä laatua, luultavasti. ;)

Pitkän saatepuheen jälkeen sitten vihdoin asiaan:

Eräällä työmatkallani tulin testanneeksi hotellin Arbat-Nord (ул. Артиллерийская д.4, Artilleriiskaja 4). Kyseisen hotellin valinnan ratkaisi sen sijainti aivan Suomen pääkonsulaatin nurkan takana, kun aamulla oli lähtö reissuun konsulaatin edestä kukonlaulun aikaan. Lisäksi konsulaatista suositeltiin tätä hotellia.

Hotelli oli siisti ja hyvä. Metroasemalta (Чернышевская,Chernyshevskaya) tuli kävelymatkaa jonkin verran, mutta ei pahasti - joskin ihan vähän eksyin ja kiersin pitemmän kautta kuin olisi ollut tarpeen. Aamiasta en päässyt testaamaan paikan päällä, vaan minulle laitettiin aamiaspaketti mukaan, kun lähtö oli niin aikainen. Hinta yhdelle hengelle oli vuoden 2012 marraskuun lopussa 2700 ruplaa. Nyt hotellin omilla nettisivuilla näyttää olevan hieman kalliimpia hintoja.


Oikein hyvän georgialaisen ravintolankin löysin ihan hotellin kulman takaa: Ресторан Хачапурная-хинкальная на Кирочной 3 ("Hatsapurnaja-hinkalnaja Kirotsnaja kolmosessa"). Ruuat, palvelu, hinnat - kaikki toimi. Suosittelen!

Tässä todisteet georgialaisen keittiön herkuista, eli kanaa maitoisessa valkosipulikastikkeessa ja hatsapurijuustoleipää kananmunalla:


Чкмерули (tskmeruli) 220 RUR
Хачапури по аджарски (hatsapuri po-adzharski) 230 RUR
P.S. Eikä tämä ole edes ainoa georgialainen ravintola näillä kulmilla. Tulin valinneeksi tämän, koska oli jo myöhä ja tämä oli lähin, joka oli auki ainakin yhteentoista. Ja yhteentoista tarkoitti sitä, että kun ehdin sisälle joskus klo 22.50 ja tein tilauksen, sain vielä syödä aivan rauhassa illalliseni.

Ei kommentteja: