lauantai 22. kesäkuuta 2013

Armenialaisen keittiön parhaimmistoa @ Dolmama @ Jerevan, Armenia


Tänään, juhannusaattona, ei grillattu eikä paljon muutakaan suomalaiskansallista harrastettu, vaan nautittiin ihana illallinen Jerevanin ehkä parhaassa ja kalleimmassa armenialaista safkaa tarjoavassa ravintolassa, Dolmamassa.

Taksilla ajettiin herroiksi noin yhden euron hintaan vartin verran läpi Jerevanin ja laskeuduttiin hienoon paikalliseen ravintolaan. Sää ei ollut kuumista kuumin, joten vaikka sisällä oli täyttä ja savuista, terassilla sai valita pöytänsä ja muista asiakkaista ei paljon häiriötä ollut.

Poikkeuksena muusta Armeniasta, tarjoilijamme puhui (Mikolle) täydellistä enkkua ja (miulle) täydellistä venäjää. Venäjän vielä ymmärtää, mutta enkku, what? No, tyttö kertoi asuneensa Jenkeissä. Ruokalistakin oli armeniaksi, venäjäksi ja englanniksi.

Ja sitten siihen hintaan: Söimme kolmen ruokalajin illallisen viinipullon säestyksellä ja maksoimme 39 050 paikallista, joka on alle 80 euroa. Eli ei paha!

Tässä illallissetti:


Арени Марани 2010/9000 AMD

Манты с тремя видами сыра/6000 AMD


Курица в ореховом и винном соусе/7000 AMD

Mikko otti klassisen armenialaisen menun:
КЛАССИЧЕСКОЕ МЕНЮ ДЛЯ ТЕСТИРОВАНИЯ

    Копченая форель с моцарелой
    Баклажановые ролики с орехами
    Долма “Долмама”
    Хашлама из баранины, сваренная в вине и сливках
    Мороженное в горячем блине "Креп"13000
Mikon menuun kuului jälkkäri, mutta ystävällinen kokki oli ajatellut, että myös miun kuuluu saada jälkkäri, joten kaiken sen syömisen jälkeen miulle kannettiin ihan kohteliasuutena samanlainen jälkiruoka kuin Mikolle. Teki mieli sanoa, että tilaisin jälkkärin, jos sellaisen haluaisin, mutta armenialainen vieraanvaraisuus on mahdotonta sivuuttaa, joten todellakin söin blinin, jossa oli jäätelöä - en muuten juuri muualla tätä tekisi kuin ehkä Georgiassa, Venäjällä ja Armeniassa... kun nyt oli pakko, taas. :D

Huhupuheiden mukaan Armenian pressakin käy täällä syömässä säännöllisesti. Hyvä maku! :)

Suosittelen, sekä Armeniaa että Dolmamaa:

http://www.dolmama.am/ru/home

P.S. Hyvää ruokaa Jerevanissa saa toki huomattavan paljon halvemmallakin, mutta päätettiin, että juhannusaattoa juhlistetaan takuuhyvässä paikassa.

Ei kommentteja: