sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Grand Maket - Venäjän suuri pienoismalli


Pietarissa on viimeisen vuoden sisään avattu uusi mielenkiintoinen nähtävyys, Grand Maket Rossija. Grand Maket on Venäjän pienoismalli, ja koska Venäjä on suuri, tuli pienoismallistakin luonnollisesti suuri, 800 neliömetrin kokoinen. pienoismalliin on koottu Venäjän merkittävimmät ja mielenkiintoisimmat kohteet. Siinä kuvataan upeasti myös Venäjän ilmastollista monimuotoisuutta.

Vieraillessamme siellä maaliskuussa 2012 ensmmäistä kertaa kaikki ei ollut vielä valmista, ja paikka oli avoinna vain viikonloppuisin. Nyt nettisivuilla (http://grandmaket.ru/) lukee pienoismallin olevan auki joka päivä.

Pikkukansalaiset osoittavat mieltään Maketin puolesta.
Pienoismalli on aivan uskomatonta tarkkuutta ja yksityiskohtia pullollaan. Metsässä voi nähdä jopa yksittäisen kannon ja sienenkin, puhumattakaan eläimistä, metsästäjistä ja niin edelleen. Iltavalaistuksessa autoihin sekä talojen ikkunoihin syttyvät valot.

Karhu hyökkää

Motoristifestarit
Iltavalaistuksessa
Grand Maket sijaitsee hieman syrjässä matkailijoiden yleisimmiltä reiteiltä kaupungin eteläosassa, mutta lähelle pääsee kätevästi metrolla. Lähin metroasema on Moskovskie Vorota, josta Grand Maketille (Svetotshnaja ulitsa 16) kävelee noin vartin. Samalla reissulla tulee nähneeksi myös Moskovskie Vorota -metroaseman edustan aukiolla sijaitsevan 1838 rakennetun Moskovan Riemukaaren.

Moskovan riemukaari Pietarissa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Moskovan_riemukaari
Joukko enimmäkseen suomalaisia matkalaisia menossa Grand Maketille.

Jalta Krimin niemimaalla Ukrainassa.
Krimillä
Tuttuja maisemia Nevalta.
Risteilysatama
Kizhin luostarisaari
Sukellusvene mahdollisesti Murmanskissa. Ei muuta kuin molskis ja loiskis!
Peltotöitä eli kapustabileet.
Liikenteen ohjauskeskus

Ei kommentteja: