maanantai 1. lokakuuta 2012

Na Zdorovie! Terveydeksi ja kippis vaan! Herkuttelua Pietarissa jälleen kerran...


 

Kaverini Jenni on lähdössä pariksi päiväksi Pietariin, ja kyseli matkavinkkejä Facebookissaan. Laitoin muutaman tuoreen vinkin + tietenkin blogini tarjolle. Tässäpä vinkit myös blogini lukijoille:  

Pietariin! Ihana kaupunki! Bileisiin kannattaa ehdottamasti mennä, jos vaan löytyy mieleiset ko. ajankohtaan. 

Syödä voisi ainakin kerran jossain georgialaisessa ravintolassa, esimerkiksi Cat:ssa tai Pirosmanissa, yhdeksi ruokapaikaksi voisi valita vaikka "neukkuraflan" nimeltä Na Zdorovie. 

Uudehkoja nähtävyyksiä ovat nykytaiteen museo Erarta ja Grand Maket, Venäjä pienoiskoossa. Jos ei ole käynyt Ermitaasissa, se lienee ehdoton. Sitten tietty joku tunnettu kirkko, vaikka Kirkko Veren Päällä ja Iisakin kirkko. 

Miun blogista löytyy aika paljon juttuja Pietarista: http://tanjan-matkamittari.blogspot.fi/search/label/P

Tämän sitten unohdinkin Jennille mainita, että ravintolasuosituksia on Matkamittariani enemmän blogissani Tanjan maistamista: http://tanjan-maistamista.blogspot.fi/search/label/Pietari.Sekin kannattaa vilkaista, jos on aikaa. :)

Na Zdorovie

Ja siitä se sitten taas läksi, tuli pakottava tarve pyyhkäistä ainakin yksi lyhyt teksti Pietarista eetteriin (vaikka ei olisi aikaa, ja pitäisi täyttää vaalikoneita, ja tehdä töitä jajaja...).

Grand Maketista on luonnos jo olemassa, se odottaa vain, että ehtisin lisätä sinne kuvat. Eli tullee julki pikimmiten sekin.

Päätin nyt ensin kirjoittaa "neukkuravintolasta" nimeltä Na Zdorovie. Se on kiva, hieman erilainen paikka, ruoka on hyvää ja tarjoilu oikein ystävällistä. Hintatasokaan ei ollut paha. Kävimme siellä ilallisella maaliskuun lopulla ensin yhden pienen ryhmän kanssa perjantaina, ja toisen ryhmän vein syömään sinne lauantaina, kun itse söimme aivan pienen matkan päässä Pirosmanissa, georgialaisessa ravintolassa. Ehkäpä kirjoitan siis molemmat tähän yhdellä kertaa. :)

Na Zdorovie
Kumpaakin voin suositella lämpimästi. Keskustassahan nämä eivät sijaitse, mutta esimerkiksi metrolla pääsee kätevästi. Lähin metroasema on Sportivnaja, jolta ei ole kummoinen kävely kumpaankaan paikkaan.


Ruuaksi testasimme monenlaisia klasikkoja, kuten borssikeittoa, kievin kanaa, perunakotletteja jne. Ja pakko on myöntää, että maistui. Jos borssi ei ollutkaan ihan täydellistä, niin ainakin erittäin hyvää!

Borssikeitto leipäkulhossa
Leipäluukku auki. :)
Perunaohukaisia

Kievin kanaa
Sieniä ja lihaa kakkusena
Saslikkia
Ruoka maistui koko seurueelle erinomaisesti.
No nyt tästä jutusta kuvineen tuli jo niin pitkä, että saavat mennä Pirosmanin safkat vasta seuraavaan blogitekstiin.

Paikan osoite: Bolshoi Prospekt 13

Nettisivua ei ainakaan toistaiseksi löydy, mutta tässä jotain lisäinfoa: http://www.russkaya-storona.ru/petersburg/restaurants/Na-Zdorovie-Restaurant/

Ja tässä: http://www.st-petersburg-life.com/eat/restaurants_details/40-Na_Zdorovie

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Kiitos Tanja hyvistä vinkeistä! :)

Tanja Karppinen kirjoitti...

Jenni,

Unohdin eilen mainita, että ravintolasuosituksia löytyy enemmän miun toisesta blogista Tanjan maistamista: http://tanjan-maistamista.blogspot.fi/search/label/Pietari. Jos on aikaa, vilkaise sekin puoli. :)