perjantai 1. kesäkuuta 2012

Hotelli Atlantik Viipurin vanhassa kaupungissa

Meidän pieni ja soma huone.
Teimme visiitin Viipuriin helatorstaina. Ajattelin ennakkoon, että majoituksen löytäminen voisi olla haastavaa, jos moni muukin suomalainen on ottanut kumijalan alleen ja karauttanut naapuriin kylään. Silti emme varanneet majoitusta ennakkoon.
Matkaseurueemme huone oli naapurihuoneemme.

Matkaseurallamme oli majoitus Viipurin vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Atlantikissa, joten päätimme aloittaa huoneen kysymisen sieltä. Ja kuinkas ollakkaan, hotellissa oli vapaana yksi huone, jossa tosin ei ollut mukavuuksia huoneessa, mutta käytävällä aivan vieressä. Hinta oli Viipurin mittakaavassa kohtuullinen, 1500 ruplaa (kurssi karvan alle 40 ruplaa per euro). Matkaseuramme maksoi omasta netin kautta tilaamastaan huoneesta 2000 ruplaa. Tosin heidän huoneensa oli tuplakokoinen ja luonnollisesti mukavuuksin. Meillä kuitenkin oli parisänky, joka heiltä puuttui.

Hieno vessakyltti! Tästähän voi melkein päätellä, että tämä on WC.

Huoneet saimme hyvissä ajoin jo aamupäivästä, siinä yhdentoista maissa, vaikka sisäänkirjautumisaika oli virallisesti vasta kahdelta. Lähtöaamuna olivat kyllä sitten innokkaasti pistämässä meitä pihalle; jo suunnilleen minuutin yli kahdentoista siivooja koputteli oveen ja patisteli.

Aamiaisen ensimmäinen osa.

Plussana mainitsen huoneiden ihanat ikkunalaudat! Minut hurmaa aina hotelleissa sellaiset leveät ja mahdollisesti pitkätkin ikkunalaudat, joilla voi istuskella ja katsella ulos. Oikeastaan hotellissa ei kyllä muutenkaan ole juuri moitteen sijaa. Eihän se nyt moderni ja tuliteräisen kiiltävä luksushotelli ole, mutta ihan kiva, siisti ja sijainniltaan OK.

Aamiaisen toinen osa.

Aamiainen oli hotellien eurooppalaiseen noutopöytäaamiaiseen tottuneelle yllätys. Noutopöytää ei ollut, vaan ruokalijoiden eteen kannettiin ensin lautaselle muutama leikkele ja juustoa sekä leivät. Aamiaiseen kuului lisäksi teetä tai kahvia sekä paistettu muna pekonin kera, ja kaikki pöytään tarjoiltuina. Naapuripöytään näimme kannettavan munapannun sijasta puuroa. Meille ei tällaista vaihtoehtoa edes esitelty. Liekö olimme varman munakkaan näköisiä? Kaipaamaan jäimme mehua, vettä, hedelmiä ja vihanneksia.

Yksi matkaseurueestamme halusi ottaa pitemmät kauneusunet, joten hänen aamiaisensa pyysimme mukaan. Tarjoilija latasi satsin tarjottimelle ja me veimme sen huoneeseen.

Reissu oli kaikkineen varsin onnistunut. Tässä vielä muutama kuvat seikkailuistamme Viipurissa tällä kertaa:

Hieman aerodynaamiseksi teipattu Volvo.
Eteläsatamaan oli jäänyt vielä kaasuputkia käyttämättä.
Taloantenni, mikä se sellainen on?
Ympäripyöreä torni.
Kauppahalli
Kauppatori
Klassista majoitusta Viipurissa; laivahotelli Korolenko ja laivannäköinen hotelli Druzhba.
Vesiportinkatu
Linnankatu
Tervaniemi
Viipurin linna ja M/S Carelia
Hitchcockin linnut


Ei kommentteja: