perjantai 25. marraskuuta 2011

Kesäinen Pietari ja ilmastoitu hotelli Kristoff

Rock Hit Neva -yöristeily Nevalla

Kalenteri vilistää jo marraskuussa, ja vielä on heinäkuun lopun Pietarin visiitti kirjoittamatta. No, aloitetaanpa hotellista, joka oli tällä kertaa hotel Kristoff.

Hotel Kristoff
Kesän ollessa kuumimmillaan halusimme Pietarissa luonnollisesti hotellin, jossa on ilmastointi, myös huoneissa. Ja ihan hyvän + kohtuuhintaisen tällä kertaa löysimmekin. Ja jälleen kerran, hotelli tuli halvemmaksi varata hotels.comin kautta kuin mitä olisi ollut suoraan hotellin oman varausjärjestelmän kautta.

Varasimme kavereinemme kaksi kahden hengen huonetta kahdeksi yöksi alle kahdella sadalla per pari. Haha. Mutta siis, selkokielellä: yksi yö kahden hengen huoneessa maksoi 80 euroa, eli 40 euroa per naama. Hinta-laatu oli hyvässä suhteessa, kun kyseessä oli vieläpä heinäkuu eli high season. Melko täysi hotelli olikin, saimme varattua kaksi viimeistä huonetta sille viikonlopulle.

Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla, aivan metroaseman (Vladimirskaja-Dostojevskaja) vieressä, ydinkeskustan tuntumassa. Hotellin ravintolan ja vastaanoton henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta. Tästä hotellista ei oikeastaan pahaa sanottavaa olekaan.

Ensimmäisenä iltana tilasimme hotellin ravintolasta shampanjaa huoneeseen, myös ruokaa olisi saanut, mutta illallinen oli jo nautittu muualla. Aamiainen hotellin raflassa oli ihan bueno. Hotelliravintolan ruoka jäi lopulta testaamatta, mutta lista vaikutti ihan hyvältä.

Hotellin ravintola, joka toimi myös aamiaissalina seisovine aamiaispöytineen
Murua rinnan alle aamiaisella
Huoneen ilmastointi toimi paremmin kuin hyvin; huoneen sai todella viileäksi, vaikka ulkona oli kuuma. Pitkästä kuumasta kaudesta kär.. nautittuamme Suomessa ilman ilmastointia oli todella virkistävää yöpyä viileässä. Melkein olisi tehnyt mieli viettää päivätkin huoneessa. ;) Ensimmäisenä iltana teimme tosin sellaisen virheen, että emme käynnistäneet heti ilmastointia vaan pidimme ikkunaa auki. Melkoisen määrän itikoita saimme houkuteltua sisään...

Huoneesta ei tullut otettua kuvaa, mutta hotellin sivuilla huonekuviin voi tutustua. Ihan kelpoja tavallisia huoneita ne olivat. Maininnan arvoista on, että huoneissa ei ollut kokolattiamattoja, joten aamulla saimme herätä ilman tukkoista nenää. Myös se oli mieleemme, että hotellihuoneissa toimi ilmainen langaton netti. Kyllähän tuolla kelpasi köllötellä, voin kyllä suositella muillekin.

Tällä reissulla tuli käytyä syömässä mm. Catissa (Tanjan maistamista -blogissa tarinaa: Cat Pietarissa, voin suositella) ja Rossi-hotellin Fiolet -ravintolassa, yöllisellä Nevan risteilyllä, Abraksin torilla. Tomi ja Piia kävivät Ermitaasissa ja minä Mikon kanssa sillä aikaa hornantuutissa (esikaupunkialueella) sijaitsevassa Metrika-ostoskeskuksessa katsomassa cyclocross-pyöriä. Mutta näistä jokainen on jo oma tarinansa, katsotaan, milloin jos koskaan ne saan kirjoiteltua. :)

Ei kommentteja: