torstai 5. tammikuuta 2012

Vietnam, netin luvattu maa

Saigonin kaupungintalo

Terveisiä Vietnamista, Ho Chi Ming Citystä, joka tuttavallisemmin on paikallisille yhäkin Saigon.

Minulle on usein ehdotettu, että kirjoittaisin Matkamittariani reaaliaikaisesti matkojeni varrelta. Kaikkialla tällainen ei toki ole mahdollista - milloin mistäkin syystä - mutta nyt tällä matkallani Vietnamissa voisin kokeilla laittaa joitain huomioitani ja ajatuksiani pitkin matkaan, koska Vietnam on netin luvattu maa; lähes joka paikassa on tarjolla ilmainen wlan. Ei toki ole vielä kokemusta kuin tästä kaupungista, mutta opaskirjat tietävät kertoa, että paljolti näin on kaupungeissa muuallakin.

Esimerkiksi pienessä siistissä hotellissamme Elegantissa on kahdeksan asuinkerrosta ja yhtä monta langatonta yhteyttä. Lähin modeemi on huoneemme ovenpielessä. Silti yhteyden kanssa on ajoittain ongelmia, tosin ne kyllä korjataan sitä mukaa, kun niistä käy ilmoittamassa.

Jälkikirjoitus: Netti tosiaankin toimi, mutta jokin siinä toiminnassa mätti. Esimerkiksi hotellissamme Elegantissa Blogger ja Facebook toimivat jostain syystä aina vain yhden päivän kerrallaan, päivän jolloin tein päivityksiä, seuraavana päivänä en enää päässyt kyseisiin medioihin, muihin nettiosoitteisiin kyllä. Oli kuin pääsy kyseisiin palveluihin olisi estetty tietyksi aikaa aina päivityksen jälkeen... Melko kaukaa haetulta tuo kuulostaa, mutta muuta selitystä emme keksineet tuohon loogiselta vaikuttavaan temppuiluun. :D

Ei kommentteja: