lauantai 12. marraskuuta 2011

Hotelli Dostojevski Pietarissa

Näkymiä hotelli Dostojevskin Raskolnikov-baarista

Kävimme loka-marraskuun vaihteessa Pietarissa sekoilemassa kellonaikojen kanssa. Tämähän alkaa olla jo perinne, kun myös maaliskuun lopulla olimme kelloja siirtämässä Pietarissa. Ja nyt tällä tuoreimmalla kerrallahan Venäjällä ei enää siirrettykään kelloja. Toki sen tiesimme, mutta nokialaisemme eivät tienneet, vaan olivat aivan pyytämättä ja yllätyksenä yön aikana siirtyneet Suomen mallin mukaan yhdellä tunnilla eteenpäin. Maaliskuussakin aamuaikataulumme menivät tunnilla pieleen, jälleen kännyköiden omatoimisuuden ansioista, mutta sillä kertaa olimme sentään tuntia etuajassa.

Ensimmäisenä aamuna menimme siis tunnin verran myöhemmin aamiaiselle kuin olisi ollut tarkoitus. Ihmettelimme, että onpa aika niukka aamiainen, pöydät ihan huusivat tyhjyyttään. Jopa mehun veivät lähes heti pois, kun olimme paikalle ehtineet. Ärsyyntyneenä juoksutin itselleni mehua sitten ihan keittiöstä asti. Olihan aamiaisaikaa jäljellä vielä vaikka kuinka! Ja kuten sitten myöhemmin kaupungilla huomasimme, me elimme tunnin verran jäljessä vallitsevaa aikaa. Aamiainen oli todellisuudessa siis jo loppunut, kun edes saavuimme aamiaissaliin. Kiva, että saimme edes jotain kuvun täytettä… *nolonolonolo*

Tyhjä aamiaispöytä, onneksi toiselle pöydällä oli sentään jotain murkinaa. :)
Kun aamiaiselle menee oikeaan aikaan, on siellä sekä ruokaa että muita ihmisiä...
Viihdyimme ihan mukavasti hotelli Dostojevskissa. Tässä jotain ajatuksiamme:

Hotelli Dostojevskin parivuode
Hotellin sijainti on mainio. Se sijaitsee ihan metroaseman (Vladimirskaja-Dostojevskaja) vieressä, joka on siis vaihtoasema ja vieläpä punaisella linjalla, joten junalla matkatessamme Suomen asemalta hotellille ja takaisin siirtyminen oli helppoa, nopeaa ja halpaa. Dostojevski-hotelli on aivan lähellä myös Nevskiä, ja hotellilta ei oikeastaan kävele kovin kauaa keskustan päänähtävyyksiin. Erityisesti tämä oli tärkeää matkaseurallemme, joista toiselle Pietari oli aivan uusi tuttavuus, ja keskusta ja nähtävyydet kiinnostivat kovasti.

Miinuksena hotellille on ehdottomasta netin puute huoneissa. Wlan toimii Raskolnikov-kattobaarissa sekä ravintolassa, muttei ollenkaan huoneissa. Nykyään kun on melkein jo saanut tottua, että netti on aina käytössä myös huoneissa, oli kyse melkein minkä tasoisesta majoituksesta tahansa.

Muuten ei oikeastaan ole juuri kitisemistä. Isohan hotelli on, joten sokkeloisilla käytävillä harppomista ei voi välttää. Ilmastointi mainitaan hotellin nettisivuilla, muttei ainakaan meidän huoneessamme sellaista vaikuttanut olevan. Syksyllä se ei ole niin justiinsa, mutta kesällä ei viitsi vaivautua hotelliin, jonne sulaa, kun on tarjolla myös mainiosti ilmastoituja hotelleja, hyvänä esimerkkinä aivan nurkan takana sijaitseva hotelli Kristoff, jossa yövyimme heinäkuun helteillä. Toisaalta huoneemme ikkunan sai auki ja ikkunasta oli avarat ja hienot näkymät kaupungin kattojen ylle. Leveällä ikkunalaudalla kelpasi istuskella syysauringon paisteessa. Matkaseuralaisillemme ei käynyt ihan yhtä hyvä tuuri, sillä vaikka hekin saivat pyynnöstään huoneen 7. kerroksesta, heidän ikkunansa antoi sisäpihalle. Mikäli päädymme majoittumaan Dostojevskiin uudelleen, tulen ehdottomasti laittamaan toiveeksi tilausta tehdessäni parivuoteen lisäksi ylimmän kerroksen ja ikkunan muualle kuin sisäpihalle.

Katsaus huoneemme ikkunasta kaupungin kattojen ylle.
Katsaus huoneemme ikkunasta auringonlaskun aikaan.
Kävimme myös syömässä hotellimme ravintolassa. Olimme parhaat ja ainoat asiakkaat siihen aikaan päivästä. Ruuassa ei ollut valittamista, eikä liioin muussakaan. No OK, jos nyt jotain, niin olihan ruoka toki kalliimpaa kuin saman alueen tavan ravintoloissa, jotka eivät sijaitse hotellin yhteydessä.

Hotelin ravintolassa toimii ilmainen netti
Positiivisena yksityiskohtana mainittakoon, että huoneissa ei ole kokolattiamattoja, joten aamuheräämiset ovat huomattavan mukavia ilman tukkoista nenää ja turvonneita silmiä! Huoneet olivat pienehköjä ja viihtyisiä.

Maininnan arvoista ilman muuta on myös se, että 7. kerroksen olohuonemaisesta Raskolnikov-panoraamabaarista on upeat näkymät Vladimirski-prospektin suuntaan. Valitettavasti baarissa saa polttaa, mutta onni onnettomuudessa, sielläkin voi ja on luvallista avata ikkunat.

Varasimme Dostojevski-hotellin Hotels.comin kautta, koska hotellin omien sivujen ja respan antamat hinnat olivat tähtitieteellisiä verrattuna Hotels.comiin. Tämä alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, etteivät hotellien omat hinnat tai edes tarjoukset ole yhtä edullisia kuin Hotels.comissa. Eli kahden hengen huoneesta mukavuuksin ja aamupalalla maksoimme 56 euroa (lokakuu 2011).

Raskolnikov-baari
Raskolnikovin ikkunoita
Raskolnikovin ikkunoista

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvistä vinkeistä ja kommenteista hotellin suhteen! Olemme menossa Pietariin pääsiäisenä ja tämän perusteella aionkin nyt toivoa huoneen ylimmästä kerroksesta kaupunkinäkymällä :)

Tanja Karppinen kirjoitti...

Kiitos mukavasta kommentista. Kiva, että blogistani on ollut hyötyä!