perjantai 31. heinäkuuta 2015

Pietarin runsas ravintolatarjonta hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa - kerta toisensa jälkeen

Pietarin ravintolatarjonnasta olen kirjoittanut tekstin jos toisenkin, mutta aihe on jokseenkin ehtymätön, Pietarissa kun on valtavasti ravintoloita ja uusia syntyy koko ajan. Tässä jälleen muutama ydinkeskustan ravintola esittelyssä:

«Трын-трава» Tryn-trava (Malaya Konyushennaya 9)

Peinteinen venäläinen ravintola Tryn-trava on miljööltään oikein kiva, sisustustyyli on vanhavenäläinen. Kesällä toiminnassa on myös terassi rauhallisella Malaya Konyushennaya -kävelykadulla.

Lounasaikaan tarjolla on valtava venäläinen noutopöytä, josta voi valita syövänsä kylmät alkupalat ja salaatit tai koko hoidon, eli myös lämpimät ruuat lisäksi. Noutopöytä ei ole kallis, ja se on varsin mainio tapa päästä maistamaan useita venäläisiä ruokia yhdellä syönnillä - tosin syötävää jo kylmissä on niin paljon, että ähkyltä ei voi välttyä...

Illalliselta Tryn Travassa en totta puhuttuna odottanut paljoa, mutta myös illallinen listalta oli kuitenkin ihan kohtuullisen hyvä; rehellistä venäläistä ruokaa ilman krumeluureja, sopuhintaan.

Nettisivut: http://www.trin-trava.ru/

Tryn-Travan borssikeitto
Stroganoff @ Tryn-Trava
PirO.G.I., ПирО.Г.И. (Fontanka 40)

Koska paikan nimi on Pirogi, ajattelin, että varmaankin pakko sitten maistaa piirakkaa. Piirakkalista onkin varsin mittava. Otin ruiskuorista pinaattipiirakkaa, joka tarjoiltiin salaatin kera. Valitettavasti tuhti piirakkapala ei vakuuttanut. Ensinnäkään se ei ollut tuoretta, vaikka olihan se lämmitetty. Piirakan taikina oli liian paksua ja kuivaa, pinaattitäytekään ei piirakkaa pelastanut, ei ollut sekään edes oikein hyvää. Mietin, etten voi ihan vain kohteliaisuudesta sitä syödä, vaan haluan jotain muuta.

Kerroin tarjoilijalle nätisti, ettei piirakka minulle maistunut, ja että haluaisin syödä mieluummin vaikka paistetut kuoreet. Eipä tuo ollut moksiskaan, ja pian eteeni kannettiin oikein maistuvat kuoreet. Mitään hyvitystä en pahasta piirakasta saanut, mutta enpä oikeastaan sellaista odottanutkaan. Sitä paitsi Pirogi on kyllä todella edullinen paikka, eli eivätpä nuo ruuat juuri mitään maksaneet. Pirogi tuntuu olevan nuorten suosiossa, pahasta piirakasta huolimatta, mutta huomattavasti paremmat piirakat saa kyllä Stollesta :)

Nettisivut: http://www.piterogi.ru/

Piirakka @ Pirogi
Pirogin paistetut kuoreet
Брассерия Kriek, Brasserie Kriek (Nevskij Prospekt 22-24)

Olin lounasaikaan liikkeellä Nevskillä. Brasserie Kriekillä on tarjolla edullinen bisneslounas arkena, mutta sitä ei saa tilata terassille, vaan se pitäisi syödä kellariravintolassa. Päädyin sitten ottamaan ruuan listalta, että sain istua kauniina kesäpäivänä ulkona katsellen Nevskin vilinää.

Otin täytettyä kanaa ja ruusukaalilisukkeen. Annos oli mielenkiintoinen ja hyvä, joskin jossain kohdassa hieman rupesi häiritsemään annoksen kermaisuus; sekä kanassa että kaalissa oli kermaa käytetty säästelemättä. Onneksi annoksessa oli mukana myös tuoretta salaattia antamassa raikkautta. Ilman sitä kermaisuus olisi mennyt helposti yli.

Kyllä Nevskiltä löytää ruokaa Kriekiä edullisemminkin, mutta todella kaukana ollaan vielä kalleimpien ravintoloiden hintatasosta. Ehkä Kriekistä osaisi nauttia minua enemmän sellainen henkilö, joka maistelisi ruuan kyytipoikana jotain Kriekin ainakin kymmenistä - ellei sadoista - oluista.

Nettisivut: http://www.kriek.ru/


Georgialainen ravintola Rustaveli (Moika 9)

Rustaveli on pieni, erittäin suosittu georgialainen ravintola Moikan varrella keskustassa. Ravintolaan saattaa hyvällä tuurilla päästä ilman varaustakin, mutta varaus kyllä kannattaa tehdä.

Olen pari kertaa syönyt Rustavelissa ja voin sanoa, että ruoka on todella hyvää, eikä hinnatkaan ole hurjat. Ensimmäisellä kerralla käydessäni kortilla ei voinut maksaa, joten toisella kerralla taisin tarjota heti käteistä. En nyt siis uskalla sanoa kortista varmaksi mitään, mutta ehkä on hyvä olla käteistäkin mukana, kokemuksesta tiedän, että lähimmälle toimivalle pankkiautomaatille voi tulla vähän matkaa. :D

Suosittelen lämpimästi Rustavelia georgialaisen keittiön ystäville - ja niille, jotka vasta sen ystäväksi halajavat.
Punajuuresta tehdyt phalit
Hatsapuri
Lobio
Ja kannattaa muistaa, että georgialaisissa ravintoloissa annetaan yleensä oikein mielellään loput ruuista matkaan, jos ei kaikkea jaksa paikan päällä syödä. Esimerkiksi hatsapurit ovat yleensä suuria, ja ne usein jaetaankin seurueen kanssa, mutta jos on liikkeellä vaikka yksin kaksin, voi huoletta tilata hatsapurin, siitä on sitten iloa pitemmäksikin aikaa. Tosin Venäjällä kyllä muutenkin pakataan loput melko auliisti matkaan useissa keskitason ravintoloissa.

Rustavelille ei löytynyt omaa nettisivua, mutta Tripadvisorista löytyy ja myös täällä on jotain juttua Rustavelista.

Ei kommentteja: