lauantai 22. maaliskuuta 2014

Arkea ja juhlaa kevättalvisessa Pietarissa

Helmikuista Pietaria
Nenäliinamainoksessa Pietarin metrossa kehotetaan kankaisten nenäliinojen sijaan käyttämään paperisia, koska ne ovat hygieenisempiä. Milloin olet Suomessa nähnyt jonkun muun kuin vaarisi käyttävän kankaista nenäliinaa, joka käytettynä tungetaan takaisin rintataskuun ja tarpeen tulleen vedetään taas sieltä esiin?

Helmikuista Pietaria
Viime viikolla oli jo varsinainen "maaliskuinen helleaalto"; Pietarissa oli kymmenen lämpöastetta. Illatkaan eivät olleet kylmiä. Reippaalle iltakävelylle puin päälleni pitkähihaisen paidan, kaulahuivin ja neulepontson. Kadulla vastaan tullut mummo kuitenkin huomatti, että nuori nainen, pukekaa lämpimämmin  päälle, ettette vilustu.

Suomessa muistisairas ikäihminen saa vaeltaa pelkkä yöpaita päällänsä pitkin Helsingin katuja ilman, että kukaan puuttuu asiaan. Takitta istuva lapsi sen sijaan saa Suomessakin aikuisen heltymään ja antamaan omansa.

Ystävänpäiväalet Dom Knigissä. Mainoslause kuului "14 %:n alennus jokaiselle, myös ei-rakastuneille".
Love Sale 60% @ Nevski Prospekt, ystävänpäivän alennuksia.
Venäjällä 14.2. on ensisijaisesti rakastavaisten/rakastuneiden päivä, Suomessa etusijalla ovat ystävät. Tosin kyllä Venäjälläkin juhlitaan myös ystäviä silloin, ja ystävien kanssa. Milloinpa ei? Mutta huomionosoituksia odotetaan silti erityisesti omalta rakkaalta, ja toki tärkeysjärjestys menee niin, että mieheltä naiselle.

Ystävänpäivä onkin hyvää harjoitusta 8.3. naistenpäivää varten, jolloin jokainen nainen odottaa mieheltään huomionosoituksia, ainakin kukkia. Ruusut sopivat naistenpäivään. Mutta myös naistenpäivää voi juhlia kavereiden kanssa, ihan vain naisporukassa. Juhlistaa kuitenkin pitää. Ja miksipä ei?

Minäkin kävin ystävänpäiväalessa Dom Knigi -kirjakaupassa.
Konttorilla juhlistettiin ystävänpäivää työpäivän päätteeksi.
Maslennitsan eli laskiaisen aikaan, seitsemännellä viikolla ennen pääsiäistä, Venäjällä syödään tuhteja blinejä ennen laskeutumista paastoon. Maslennitsaa kutsutaan myös bliniviikoksi. Ja blinejä on joka lähtöön. On suolaisia ja makeita, mitä erilaisimmilla täytteillä. Perinteisimpiä täytteitä lienevät kaviaarit, smetanat, sipuli, ehkä lohi. Samoja meillä Suomessakin tarjotaan blinien kanssa.

Tässä suositun venäläisen pikaruokaketjun Teremokin täytetyt blinit. Otimme mukaan ja söimme kämpillä ennen saunaa - yhäkin lämpiminä hyvän paketoinnin ansiosta.
Helmikuista Pietaria
Helmikuista Pietaria

Ei kommentteja: