tiistai 19. marraskuuta 2013

Pubi jos toinenkin PietarissaAli kyseli Facebookin MINUN PIETARINI/LENINGRADINI -ryhmässä pubivinkkejä. Itse en juurikaan harrasta olutpubeja, vaikka niitä nykyään paljon Pietarissa onkin. Joissakin on toki tullut käytyä, ovat olleet ihan kivoja, ja ruokaahan niissä toki saa lähes poikkeuksetta. 

Tässä blogissa on nyt muutama sananen keskustan pubeista sekä Rate Beer -linkki, josta aukeaa Pietarin pubilistaus.***

Baarikierrosta ajatellen hyvä kohde voisi olla esimerkiksi ulitsa Rubinshteina (ул. Рубинштейна). Siellä on monenlaisia kuppiloita, ravintoloita ja baareja. On musiikkibaaria, italialaista, georgialaista, kuubalaista ravintolaa, olutpubia yms. Mieleeni tulee ainakin The Telegraph Pub (http://www.pub-telegraph.ru/). 

Aivan Nevskin nurkalla (Большая Конюшенная ул.)  on mm. O’Hooligans (http://www.ohooligans.ru/), ja samalla kadulla pari muutakin. Vinkkejä alun perin kirjoittaessani en muistanut, mikä Huligaani-pubin vieressä olevan pubin nimi on, joten katsoin sitten tänään ohi kävellessäni; Tower-pub. Siinäkin on joskus myöhäisilllasta tullut jotain palasta haukattua:

Seuraavan nurkan takana on James Cook. Työkaverini kertoi syöneensä siellä tänään välttävän kahden ruokalajin bisneslounaan 190 ruplalla, jonka kruunasi melkein bisneslounaan hintainen vesipullo, 150 ruplaa. Liekö pubina parempi kuin lounaspaikkana?
 
Hyvää ruokaa ja laajan juomavalikoiman tarjoaa Bier König Gorohovajalla, näyttääpä heillä olevan kuppila myös Nevskillä (
http://www.bier-konig.ru/).
 
Oma suosikkini ”olutravintoloista” lienee saksalaistyyppinen Kneipe Jager House
http://www.jagerhaus.ru/, joita on Pietarissa useita. Ruoka on tuhtia ja miehekästä.

P.S. Pubiskeneä paremmin tuntevat saavat mielellään lisäillä omia vinkkejään.

***Päivitys marraskuussa 2015, PUBILISTAUSLINKKI lisätty:

Kaverini Tuomas pistäytyi lokakuussa 2015 Pietarissa bissematkalla - no ei nyt pelkästään bissematkalla tietenkään - mutta oluen ystävänä antoi linkkivinkin liittyen Pietarin pubiskeneen. Eli tässäpä olisi listaus Pietarin pubeista: http://www.ratebeer.com/places/city/st-petersburg/0/169/

Ei kommentteja: