lauantai 9. helmikuuta 2013

Kolmen meren kiertomatka: Punainenmeri, Välimeri ja Kuollutmeri @ Jordania & Israel


Tammikuinen "kolmen meren kiertomatkamme" alkaa Jordaniasta, Punaisenmeren rannalta. Jordanian hasemiittinen kuningaskunta on pienehkö maa Lähi-idässä Israelin, Syyrian, Saudi-Arabian ja Irakin naapurina. Egyptikin on Punaistamerta pitkin aivan kivenheiton päässä Jordanian Aqabasta.

Seuraava "meremme" on Kuollutmeri. Sitten matkaamme Israeliin; Tel Aviviin, kolmannelle merellemme, Välimeren rannalle. Israel on monikulttuurinen, moniuskontoinen, juutalainen, demokraattinen valtio. Israelin naapurimaat ovat Libanon, Syyria, Länsiranta (Cisjordania), Jordania (entinen Transjordania), Egypti ja Gazan alueet.

Kahden viikon reissullamme kierrämme siis Jordaniaa ja Israelia. Egyptissä olisi helppo piipahtaa, mutta Egyptiä jo kattavasti matkanneina keskitymme näihin kahteen meille uuteen maahaan.

Jordaniassa seikkailemme pääkaupungissa Ammanissa, mosaiikkikaupungissa Madabassa, Kuolleellamerellä, kalliokaupungissa Petrassa, Wadi Rumin autiomaassa, Mount Nebolla, etelän rantakaupungissa Aqabassa sekä Aqaban läheisellä matkailija-alueella Tala Bayssa.

Isrealissa tutustumme erityisesti suureen Tel Aviviin, pääkaupunkiin Jerusalemiin ja etelän kuumaan ja rentoon Eilatiin.

Lähde mukaan virtuaalimatkalle! (Lue: Kirjoitamme erillisiä pieniä matkakertomuksia kustakin paikasta aina ehtiessämme...)

Ei kommentteja: