lauantai 20. marraskuuta 2010

Sampo ei ole vain pankki


Ison osan Viipurin majoituspaikoista jo testanneina päätimme kesäreissullamme kokeilla meille vielä tuntematonta hotelli Sampoa. Nimensä hotelli lienee saanut siitä, että se sijaitsee Sammonkadulla. Sampoon on pienoinen kävelymatka Viipurin ”keskustasta”, mutta matkan taittaa jalan kymmenessä minuutissa tavaroidenkin kanssa. Ihan suorilta emme Sampoa kuitenkaan löytäneet, vaan sen löytäminen vaati kyllä karttaa. Hurjan hyvin Sampo ei ole ilmeisesti viipurilaistenkaan tiedossa, sillä illalla kun palasimme majapaikkaamme taksilla, kuskilla ei ollut aavistuskaan, missä hotelli Sampo sijaitsee.


Sampo on Viipurissa vierailevien suomalaisryhmien ns. vakiomajoituspaikkoja, kuten Druzhbaa ja Viipuri-hotellia, hieman halvempi. Kahden hengen huone maksoi vuoden 2010 kesäviikonloppuna muistaakseni 2300 ruplaa. Yritimme kyllä tinkiä hinnasta, mutta kyseessä oli heinäkuu ja Sampon viimeinen vapaa huone, joten emäntä sanoi, että hän tietää huoneen menevän listahinnalla ihan varmasti, vaikka me emme sitä ottaisi. Ja pian majoittumisemme jälkeen kuulimmekin emännän myyvän puhelimessa eioota. Nettisivulla hinta näyttäisi olevan tällä hetkellä sama, mikä sinänsä vähän yllättää, koska yleensä kesä- ja vuodenvaihdesesongin ulkopuolella hinnat majapaikoissa ovat sesonkiaikoja halvemmat.


Hotellihuoneen ikkunasta avautuu näkymä sisäpihalle
Sampo oli siisti ja mukava majapaikka. Aamiainen ei ollut kaksinen – etenkin puuro oli melko kamalaa – mutta se tuotiin sentään huoneeseen ja kyllä sillä aamun pahin nälkähuippu talttui. Mielenkiintoinen yksityiskohta aamiaisessa oli, että se tuotiin Дует-kahvilasta (Duet), josta olisi voinut tilata hotelliin vaikka ihan täyden menun. Itse asiassa menua illalla luettuamme ja herkkuja kyylättyämme menimmekin seuraavana päivänä sitten lounaalle Duettiin.

Voin hyvin suositella Sampoa matkailijoille, jopa ihan hyviin majapaikkoihin tottuneille. Halvempaa ja vaatimattomampaa etsiville voin ehdottaa hostellia nimeltä Южная (Juzhnaja). Hostellista on kuvaus blogissani: Edukasta majoitusta Viipurissa: hotelli Южная (Juzhnaja). Halvin hotellimajoitus lienee laivahotelli Korolenko. Korolenkossa olen yöpynyt muutaman kerran, mutten ole tainnut blogia kirjoittaa, ainakaan vielä. Ehkäpä nyt jälleen Viipuri-aiheesta kirjoittamaan innostuneena tulee sekin tehtyä.

Hotelli Sampon kotisivu netissä: http://www.hotelapart.ru/indexru.html
Korolenkon sivu netissä: http://korolenko-vbg.ucoz.ru/
Juzhnajasta tietoa netissä: http://www.vyborg.tv/company/~info/331

Sattuipa löytymään netistä pari listausta Viipurin alueen hotelleista, tästä vaan tutustumaan:
http://www.oksanochka.com/003/004/011.shtml
http://community.livejournal.com/vyborg/84405.html

Ei kommentteja: