lauantai 20. marraskuuta 2010

Edukasta majoitusta Viipurissa: hotelli Южная (Juzhnaja)


Hostelli Южная (Juzhnaja) kutsuu itseään hotelliksi, vaikka ihan sillä ei rahkeet mielestäni siihen riittäisikään. Tätä en sano ollenkaan pahalla, Juzhnaja on varsin mukiinmenevä majapaikka Viipurissa. Se on selvästi Viipurin muita hotelleja (lukuun ottamatta laivahotelli Korolenkoa) edullisempi. Hostellin listahinta kahden hengen huoneesta (vessa ja suihku käytävällä) näyttäisi tällä hetkellä olevan 1200 ruplaa, mutta halvimmillaan hiljaiseen aikaan olemme tinkineet hinnan 800 ruplaan jääden tällöin tosin ilman rekisteröintiä. Juzhnaja tosin sijaitsee kolmisen kilometriä keskustan ulkopuolella, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että sinne täytyy ajaa taksilla. Taksisuhailu ei tunnetusti kuitenkaan ole kallista lystiä Viipurissa, keskustasta hostellille olemme ajaneet usein 50 ruplalla.

Juzhnajaan tulimme tutustuneeksi, kun eräänä heinäkuisena lauantai-iltana rupesi jo tuntumaan siltä, että Viipurin kaikki muut majoitukset olivat täynnä. Korolenkon emäntä vinkkasi, että Juzhnajaan saattaisi vielä mahtua. Ystävällisesti hän vielä soitti hotellille ja varmisti, että tilaa oli. Taksi vaan alle ja osoitteeksi пр. Победы 4.

Etenkin kesäisin monet hotelleista (ilman ilmastointia) ovat tuskaisen kuumia, mutta tässä Juzhnaja tekee mukavan poikkeuksen ollen kohtuullisen vilpoisa kivitalo, jonka ikkunoista ei aurinko porota aamusta iltaan sisään. Toinen positiivinen seikka mielestäni on se, että Juzhnajassa ei ole kokolattiamattoa, kuten suunnilleen kaikissa isommissa hotelleissa Viipurissa, myös valitettavasti uudessa, muuten varsin hyvässä hotelli Victoriassa. Aamupalaa Juzhnajassa ei tarjota, mutta majoittujien käytössä on keittiö, jos itse kokkailemaan vaivautuu.

Tietoa hostellista netissä: http://www.vyborg.tv/company/~info/331

Ei kommentteja: