lauantai 2. heinäkuuta 2016

Cricovan viinitehdas ja -kellarit Moldovassa


Cricovan viinitila ja -kellarit sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä Moldovan pääkaupungista Chișinăusta. Järjestimme itsellemme edullisen, luotettavan kyydin Cricovaan paikallisen matkanjärjestäjän Amadeuksen kautta. Kuljettaja haki meidät majoitukseltamme aamulla ja palautti meidät onnistuneen, mielenkiintoisen puolenpäivän retken päätteeksi majoitukseemme.

Cricovassa liityimme golfautoilla tehtävälle maanalaiselle viinitehdas ja -tunnelikierrokselle. Kierroksia järjestetään ainakin venäjäksi ja englanniksi. Kierroksen voi ottaa joko viininmaistelun kanssa tai ilman.
Matkatoimistovirkailijamme Tatiana oli kehottanut meitä ottamaan takit mukaan Cricovaan, koska viinitunneleissa on melko viileää. Lämpötila maan alla oli +14, joka sopi meille paremmin kuin hyvin +40 lämpöasteen jälkeen. Olisimme voineet jäädä tunneleihin pitemmäksikin aikaa maistelemaan viinejä ;)

Cricova on Moldovan kenties tunnetuin viinitila, ja toiseksi suurin. Niin suuri kuitenkin, etteivät paikalliset puhu viinitilasta, vaan viinitehtaasta. Kellarikäytäviä Cricovassa on noin 120 kilometriä.  Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisimme tietenkin vierailleet myös Moldovan suurimmalla, Milestii Micin viinitilalla.

Erinomaisen kierroksen ja viininmaistelun jälkeen kävimme ostoksilla Cricovan viini- ja matkamuistomyymälässä ennen paluutamme kaupunkiin.

Laaduntarkkailua viinitehtaassa maan alla

Cricova-näyttely

Kävimme katsomassa mm. Hitlerin, Merkelin ja Putinin viinikokoelmat Cricovassa.

Ei kommentteja: