sunnuntai 24. elokuuta 2014

Balkanille, ensimmäinen askel Dubrovnik


Kymmenen päivää vapaata edessä, ja kaikki oli vielä auki reissun suhteen. Katsoimme ensin lentoja Mongoliaan. Mongolia kiehtoo ja nyt olisi ollut hyvä aika lähteä, kun kesäkuussa oli poistunut viisumivelvollisuus suomalaisilta.

Lentohinnat vaan olivat ihan hurjat. Halvathan ne eivät ole ymmärtääksemme juuri milloinkaan, mutta seuraavaksi pariksi päiväksi lennot olivat vaan liian kalliita. Lisäkustannuksia olisi tuonut myös Moskovaan siirtyminen. Eikä aikaakaan ollut niin ruhtinaallisesti pitkiin siirtymisiin ennen ja jälkeen varsinaisen kohteen.

Olimme kesän alkupuolella ihan lonkalta heittäneet kaverillemme Sakulle, että Balkanille voisimme mennä seuraavaksi, siellä on mm. Albania näkemättä. Hmm, Norwegian lentää edullisesti sille suunnalle... Siitä se idea sitten läks.

Varasimme lennot Dubrovnikiin seuraavaksi aamuksi ja hyppäsimme yöbussiin, joka vei Helsinki-Vantaalle. Dubrovnikiin oli runsaasti lentoja edulliseen hintaan. Varsinaisiin kohteisiimme, Albaniaan, Montenegroon ja (mahdollisesti) Kosovoon ja/tai Serbiaan lentäminen olisi ollut tällä aikataululla paljolti mahdotonta tai vähintään kallista.

Norwegiania on ihan pakko hieman kehua. Halvoista lentohinnoistaan huolimatta kaikki toimi, myös netti lentokoneessa. Viiniä sai tilattua ruualle ihan kunnollisen kokoisen pullon niiden normaalien desin lentopullojen sijaan, ja vieläpä erittäin edulliseen hintaan. Lento ei ollut pitkäkään ja sujui oikein rattoisasti.


Kroatia oli meille jo ennestään tuttu maa ja Dubrovnik tarjosi sitä mitä odotimmekin: Se on kaunis ja vilkas turistikohde, jossa matkailijat ovat vallanneet joka sopen, ja hinnat ovat karanneet turhan korkeiksi. Jonottaa sai joka paikkaan, takseihin ja busseihin, ravintolatkin täyttyivät alkuillasta. Ruuhkainen vanha kaupunki ihan ahdisti. Ruoka ja sää miellyttivät, mutta yksi päivä Dubrovnikissa oli meille jo liikaa.

Laivat rahtasivat kasapäin matkailijoita Dubrovnikiin.

Oli aika nostaa kytkintä ja tiedustella yhteyksiä vaikkapa ensialkuun naapurimaahan Montenegroon.

Sitä ennen kuitenkin vielä muutama kuva Dubrovnikista:

Kampasimpukat; meren eläviä meren äärellä = tuoretta oli.
Homma jatkuu: tuoretta mustekalaa pikatissa tomaattikastikkeessa, oi nam!
Sex on the Beach @ Glam Cafe - hyvä juoma, hyvä netti, hyvä ilmastointi; suosittelen!
Pelastauduttiin kaatosateesta paikalliseen kuppilaan Formuloille ja hyvälle pitsalle @ bussiaseman vieressä

Ei kommentteja: