sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Uudesti syntynyt Blinnyj Domik


Blinnyj Domik on taas toiminnassa. Tai siis, ravintola, jonka nimi on Blinnyj Domik, ja se sijaitsee samassa osoitteessa (Kolokolnaja 8) kuin edellinen Blinnyj Domik. Siihen ne yhtäläisyydet entisen Domikin kanssa loppuvatkin. Tai no, onhan täälläkin kissa, mutta eri kissa. Kiva kolli tämäkin, nimi on Oladi*. Miljöö on täysin uusittu remontin myötä, omistaja on uusi, lista on uusi. Blinejä tälläkin listalla on monenlaisen muun ruuan lisäksi.Oladi-kissa maastoutuu sohvaan.
Borssikeitto, joka oli ihan siedettävä maultaan (250 ruplaa). Mukana tuli valkosipulisämpylää ja luonnollisesti smetana.
Lohialkupala, Milfoi (290 ruplaa)

Stroganoff ja Pushkinin perunat (450 ruplaa)
Haudutettua kania ja Pushkinin perunat (490 ruplaa)
Palvelu oli ystävällistä, miljöö viehättävä, ruoka kotikutoista. Ei todellakaan gourmet, mutta nälkä lähti ja annokset syötiin loppuun. Ihan hyvää, ei mitään erityistä.

Edelliseen listaan verrattuna tämä lista oli hieman mielikuvitukseton. Vähän kuten ehkä annoksetkin.

Venäläistä shampanjaa ei valitettavasti ollut tarjolla, täytyi ottaa ranskalaista. Pullo maksoi 756 ruplaa.

Uusi Blinnyj Domik on kuitenkin ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka! Suosittelen. Mietin kuitenkin, tuleeko paikassa vierailtua uudelleen ja uudelleen, kuten edellisessä. Ehkä tulemme käymään toisenkin kerran, jos niille kulmille eksymme nälkäisinä. Toisaalta Pietari on täynnä mitä houkuttelevimpia uusia ravintoloita mielenkiinnolla kokeiltaviksi. Toisin kuin Suomen maakuntakaupungeissa, täällä ei helpolla anneta paikalle toista mahdollisuutta, edes hyvälle. Ja siis tarkoitan, että tarjontaa vaan on niin paljon, ettei samaan paikkaan kannata välttämättä tuhlata hyvää nälkää. ;)

P.S. Tekstistä taisi tulla negatiivisempi kuin oli tarkoitus. Olin vain tottunut yli yhdentoista vuoden ajan käymään erilaisessa Blinnyj Domikissa, josta pidin kovasti, joten vertaan kaikkea tässä uudessa paikassa siihen vanhaan, vaikka onhan se epäreilua tätä uutta kohtaan. Toisaalta, kun kaikki muuttui, niin miksei samalla muutettu nimeäkin? Ehkä nimi on jo käsite, juu, mutta käsitteeseen liittyy myös mielikuvia...

No niin, lopetetaan nyt tämä turha löpinä ja mennään reippaasti Blinnyj Domikiin. Seuraavalla kerralla taidankin ottaa sitten ihan blinejä tai oladeja. :)

Blogiteksti entisestä Blinnyj Domikista Tanjan maistamista -blogissa: http://tanjan-maistamista.blogspot.fi/search/label/Blinnyi%20Domik

*Oladi on paksu, pieni blini. Hyvä nimi blinipaikan kissalle. :D

1 kommentti:

Tanja Karppinen kirjoitti...

Ja nykyään Blinnyj Domikin tilalla on georgialainen ravintola Little Georgia. Harmi blinitalon menetys, mutta täytyy myöntää, että aivan varsin mainio tämä uusi georgialainen on kyllä. :)