sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Viipurin Victoria kauppatorin laidalla


Yövyimme Viipurissa viikonloppuna uudehkossa hotellissa, Victoriassa. Yövymme usein vaatimattomammin, mutta ajatattelimme nyt testata hieman tasokkaamman uuden hotellin. Valitsimme majapaikaksemme ensin hotelli Vikingin, koska pakkasta oli rapiat -25 astetta ja kyseinen hotelli on aivan aseman vieressä. Se oli kuitenkin täynnä. Toisena vaihtoehtona olimme harkinneet hotelli Viktoriaa torin laidalla. Vikingistä soittivat Viktoriaan ja kysyivät, onko tilaa ja mitä maksaa. Viktoria oli jonkin verran vielä Vikingiä kalliimpi, kahden hengen standart-huone maksoi 2900 ruplaa sisältäen aamiaisen (kurssin ollessa noin 44 ruplaa/euro). Halusimme majapaikan kuitenkin mahdollisimman pian, koska kello oli jo paljon ja tavoitteenamme oli ehtiä vielä illalliselle.

Ihan siistiksi ja tyylikkääksi hotelli osoittautui, varmasti Viipurin parhaimmistoa. Näköalat ylimmästä kerroksesta tekivät vaikutuksen. Harmiksi sää oli vielä aika tuhnuinen kuvaushetkellä, nimittäin iltaa kohti kirkastui ja aurinkokin tuli esiin.


Kokolattiamatot vaan valitettavasti pilasivat aamumme; molemmilla oli nenät tukossa ja silmät ihan rähmällään. Epäilimme ensin, että olimme nukkuneet höyhentyynyillä, mutta lähempi tarkastelu viittasi kuitenkin siihen suuntaan, ettei näin ole. Harvinaisen vahvat allergiareaktiot kyllä molemmilla, joten toiste meillä ei kyseiseen hotelliin ole asiaa, ellei saada allergiahuonetta. Toisaalta, Viipurissa voi yöpyä ihan kohtuullisesti edukkaammammalla hinnallakin, joten tulipahan testattua mielenkiinnosta, mutta voi olla, ettei homma toistu meidän osaltamme.


Aamiainen oli maittava ja monipuolinen, ja oli miellyttävää, että sunnuntaina aamiaiselle pääsi yhteentoista asti, ja täyttivät astioita vielä aamiaisen viime metreilläkin. Erityisen herkullisia olivat pavut valkosipulisessa tomaattikastikkeessa!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viipurijazz heinäkuun alussa oli kokemisen arvoinen. Kuusi tuntia Viipurin linnan sisäpihalla ja mmonia eri orkestereita ja solisteja.Otamme kesäperinteeksi.

Tanja Karppinen kirjoitti...

Juu, kyllä Viipurissa on paljon nähtävää sekä koettavaa, ja kaupungissa järjestetään mukavasti erilaisia tapahtumiakin.

Jazzit Viipurissa on varsin mainio tapahtuma kesäperinteeksi!