maanantai 6. tammikuuta 2014

Singaporeen ja Myanmariin


On taas se aika vuodesta, kun talvimatkan suunnittelu saisi olla jo melko pitkällä - siispä toimeen. Talvimatkamme kriteereinä olemme jossain määrin pitäneet edes jonkinlaista aurinkoisuutta ja lämpimämpiä asteita kuin Suomessa. Ja Teneriffa ei tule kyseeseen, jos tiedätte mitä tarkoitan. ;)

Mikko sitten ravisti hihastansa matkakohteeksi Myanmarin, johon minä, että joo, ja jos ei sinne päästä byrokratian jne. takia, niin mennään vaikka Singaporeen. Nyt meillä on sitten varattuna lennot Singaporeen, josta tarkoitus on jatkaa Myanmariin.

Singaporeen emme tarvitse viisumia emmekä mitään erityisiä rokotuksia tms., joita meillä paljon matkaavina ei jo olisi.

Myanmariin sen sijaan tarvitsemme viisumin, joka on nettitietojen mukaan mahdollista saada lentokentällä Myanmarissa (visa-on-arrival, MVOA), kun on etukäteen hakenut netin kautta viisumipuollon (visa approval letter). Viisumipuollon saa 5-10 päivässä, pahimmillaan lienee mennyt kolme viikkoa. Aikaa meillä siis on ihan hyvin. Täytyy netissä täytellä lomakkeita, joissa kysellään mm. rotua, uskontoa ynnä muuta hullua. Mielenkiintoista, mutta ei kun vaan täyttelemään...

Niin, ja ennen kuin lomakkeen voi täyttää loppuun ja lähettää, on varattava lennot Myanmariin sekä hotellit Myanmarissa. No, täytyy varata siihen malliin, että saa vielä tarvittaessa peruttua/muutettua niitä, jos ei Myanmarin viisumipuolto ja/tai viisumi heltiäkään.

Ja pitää tietty selvittää samalla rokotukset, malarianestot sun muut. Terveyskirjastosta löytyy tieto, että Myanmarin kahdessa isoimmassa kaupungissa malariavaaraa ei ole, muualla vaara on merkittävä.

Eli jonkinlaista reittisuunnitelmaakin tulisi tehdä, että tiedämme käydä tarvittaessa lääkäriltä hakemassa Malarone-reseptit ja apteekista lääkkeet. Miksi juuri Malaronella haluamme malariaa estää, voi lukea blogistani, jossa pohditaan Gambiaan ja Senegaliin tarvittavia rokotuksia ja lääkkeitä. Lyhyesti: Malarone ei pistä päätä ja psyykettä sekaisin keskimäärin keneltäkään.

Tarvittavat rokotukset meillä näyttävätkin olevan voimassa myös Myanmariin (Kurkkumätä-jäykkäkouristus (dT), MPR (Tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko), hepatiitti A).

Ja näihin touhuihin menikin sitten yksi ilta, huomenna nettilomakkeen täyttöön siis.

Ja voi sitä nettilomakkeen täytön iloa, mutta lopulta olimme molemmat täyttäneet henkilökohtaiset lomakkeet, joissa oli kuitenkin oltava molempien kaikki tiedot ja lähetelleet vielä perään meiliä, jossa oli valokuvat, passinkopiot sekä matkalippujen kopiot - molempien meileissä molempien tiedot jälleen.

Toim. huom. Ja sitten viidentenä arkipäivänä lomakkeiden täytöstä ja papereiden meilauksesta voimme todeta, että "viimein saapui paperi tärkeä, pompin ilmaan kuin vailla järkeä!" Myanmarin viisumipuolto, visa approval letter, saapui sähköposteihimme.

Seuraava tehtävä: Lonely Planetin oppaiden tilaus paperiversioina sekä pdf-versioina.

Ei kommentteja: