torstai 14. heinäkuuta 2011

Kesäpäivä Tallinnassa

*paistattel*

Teimme kesäkuussa mukavan polttariretken kaveriporukalla Tallinnaan viettäen sulhasen ja morsiamen yhteispolttareita. Lähdimme aamulaivalla Helsingistä Tallinnaan ja söimme shampanja-aamiaisen laivalla. Suomeksi sanottuna joimme pienet shampanjat hytissä ja siirryimme sitten aamiaisbuffettiin.

Hotelliksi olimme valinneet Metropolin. Varatessani en esittänyt mitään toiveita huoneemme suhteen ja järkytys oli melkoinen, kun avasin huoneemme oven. Huone oli pimeä ja kuuma. Ikkuna oli karulle sisäpihalle eikä ikkunaa saanut auki. Sisäpihaa ympäröi hotelli Metropol, joten ikkunasta oli suora näkymä vastapäisiin huoneisiin. Hotelli oli täynnä, joten huoneen vaihtokaan ei tullut kyseeseen, mutta onneksi meidän ei tarvinnut yöpyä kyseisessä loukossa yhtä yötä enempää. Ja eihän Tallinnaan nukkumaan lähdetty. :)

Näkymä ikkunastamme ulos

Yhdelle porukastamme oli varattu saunallinen huone. Saunallisia huoneita ei ollut vapaana (täh?), mutta hän saikin varaamansa huoneen tilalle saunallisen junior-sviitin. Huoneen kaikki ikkunat olivat oikeasti ulospäin ja ne sai auki. Näinpä porukkamme viihtyikin enimmäkseen sviitissä sen ajan, kun hotellilla oleilimme.

Junior-sviitti

Illallista varten olimme varanneet Olde Hansasta pöydän. Tai tarkemmin sanottuna paikka oli Olde Hansan uusi sali Waggehus, koska pääsali oli sinä iltana täynnä. Meidän varaus oli ensin klo 19.30, mutta siirsimme sitä jo hyvissä ajoin päivällä hieman myöhemmäksi, että ehdimme kiertoajelulle katottomalla bussilla.

Kiertoajelulla

Kiertoajelun jälkeen saunoimme sviitissä - kunnon morsiussauna: morsian saunotti koko porukan yksi toisensa jälkeen pyörryksiin - ja aikatauluhan toki venyi entisestään. Soitin jälleen Olde Hansaan ja myöhensin varausta. Heille tästä ei ollut vaivaa, sillä uuden salin puolella oli tilaa reilusti.

Illallinen sujui mukavasti parhaassa seurassa hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Olde Hansan ystävällinen tarjoilija puhui suomea ja esitteli kaikkien annokset yksi kerrallaan. Pöydässä oli lihakeittoa, hirveä, villisikaa, kania, lohta, maisteluvatia ja vaikka mitä herkkuja.

Illallinen alkakoon
Vahvan maun lihakeitos
Tämä annos taisi olla kania
Lohta sienikastikkeella
Olisiko ollut hirveä ja villisikaa
Jotain lihapataa
Piffiä
Olde Hansan tunnelmia

Pienten etkojen jälkeen yöklubiksi vaikoitui Ibiza, koska ennakkotietojen mukaan kyseessä oli psykeilta. Ja totta tosiaan, yö vietettiin Ibizalla mainion musiikin tahdittamana. Juomat olivat edukkaita, joskin yhtä juomaa enempää ei edes tarvinnut investoida, sillä paikan promoottori kantoi pöytämme täyteen rommikolaa. Siitä riitti imailtavaa koko yöksi.  :D

Pimeää menoa Ibizalla
Illan lopuksi saimme vielä yöklubin portsarin heittämään meidät hotellille pientä korvausta vastaan. Ajelimme öisen Tallinnan katuja tuhatta ja sataa. Saattoi vähän pelottaakin. Osa porukastamme kävi yöllä vielä jonkinmoisen grillin kautta ja voi taivas sentään kuinka herkullista hodaria saimme tuliaisena! Sitten pienet aamusaunat ja unta palloon.

Seuraavana päivänä harrastimme vähän shoppailua ja lounas vetäistiin Metropolin ravintolassa. Ihan kelpo ruokaa, hintataso suunnilleen sama kuin Suomessa, mutta ruoka piristävästi kuitenkin taas erilaista kuin ketjuravintoloiden luvatussa Suomenmaassamme.

Olisiko ollut liian kypsää ankkaa tai jotain
Kanaa

Kotimatkalle varasimme porukallemme laivalta kaksi hyttiä, joista toinen rauhoitettiin nukkuhytiksi. Hyvä idea, kuljettaja sai nukkua. :) Toisessa hytissä parannettiin maailmaa. ;)

Mukava reissu, ja mikä tärkeintä, juhlakalut viihtyivät! <3

Ei kommentteja: