lauantai 16. huhtikuuta 2011

Majoitusta Amsterdamin keskustassa, Hotel Luxer


Hotel Luxer sijaitsee aivan Amsterdamin keskustassa, Hotel Internationaalin kulmilla, samalla kadulla. Ensiksi huomiomme kiinnitti hotellin hissi. Hotel Internationaalissa meillä oli ollut suorastaan hankaluuksia isojen matkalaukkujemme kanssa pitkissä, jyrkissä ja kapeissa portaissa. Seuraavaksi tarkistimme vastaanottovirkailijalta, että asukkaiden käytössä on langaton netti – kyllä on. Hyvältä vaikutti.

Hotel Luxer on laadukkaan näköinen, joten epäilimme, että se voisi olla kallis, mutta mitä vielä. Hinta oli 73 euroa kahdelta hengeltä torstaista perjantaihin. Tosin perjantain ja lauantain välisestä yöstä saimme pulittaa pitkälle toista sataa, koska kaikki majoituspaikat nostavat viikonlopuksi hintojaan. Ei ihan siis budjettimatkalaisen majoitus, mutta kun jälleen pihistä ja panosta -idealla matkasimme, niin ensimmäinen yön otimme halvalla, toiseen ja kolmanteen satsasimme hieman enemmän. Olimme siis varsin tyytyväisiä hotelliin ja huoneeseemme, kun emme halunneet lähteä etsimään mahdollisesti edullisempaa yösijaa ensimmäisen Luxer-yömme jälkeen.


Huoneemme oli kolmannessa kerroksessa sisäpihalle päin, olisiko numero ollut 304. Huoneessa oli ikkunat kahteen suuntaan. Suihku ja vessa olivat hotellitapaan luonnollisesti vain omassa käytössämme. Valitettavasti lattialla makasi kokolattiamatto, mutta niinhän se tuppaa olemaan joka hotellissa, oli myös Internationaalissa. Huoneemme oli ihan tilava, valoisa ja rauhallinen. Taisivat olla ainoat yöt koko Euroopan reissulla, kun ei tarvinnut käyttää korvatulppia nukkuessa. Tai no, enpä tainnut tarvita niitä myöskään viimeisenä yönä pienessä Kevelaerin kaupungissa, Gelder Dyck -hotellissa, mutta muuten kyllä sekä Amsterdamissa että Hannoverissa tulpat olivat todella tarpeen.

Hassuna yksityiskohtana mainittakoon, että hotelli oli melko suomalainen; hissi oli suomalainen Kone, telkkari huoneessamme oli suomalainen Finlux ja avainkorttina käytettiin suomalaista Abloyta. Hih.


Aamupala ei kuulunut hotellihuoneen hintaan. Aamiainen maksoi 10 euroa per naama, mutta kyllä siellä sitten olikin kaikenlaista syötävää, vieläpä oikein hyvää. Sanoisin, että kannatti.


Ja samaa sanon koko hotellista, kannatti. Ei ihan luksus, mutta varsin Luxer!

Luxer-hotellin nettisivut:  http://www.hotelluxer.nl/

Näkymiä ikkunasta

Ei kommentteja: