perjantai 9. lokakuuta 2020

Kuvia matkojen varrelta - Mirissa @ Sri Lanka

Tämä postaus on jatkoa Kuvia matkojen varrelta -sarjalleni, jossa minun on tarkoitus julkaista silloin tällöin kuva/kuvia edellisiltä matkoiltamme, nyt kun globaalit syyt estävät matkailun toistaiseksi.

Tällä viikolla tuli sattumalta puhetta mieheni Mikon kanssa Sri Lankasta ja Mirissasta. Aiheesta innostuneena kaivoin ulkoiselta kiintolevyltä kuvat Sri Lankan reissusta - joka olikin ihana reissu kaikkinensa! 

Lensimme tammikuussa 2017 Pietarista Arabiemiraattien (Dubain) ja Malediivien (Malen) kautta Sri Lankan Colomboon ja kiersimme Sri Lankaa käyden mm. Kandyssa, Haputalessa, Ellassa, Nuwara Eliyassa, Udawalawassa, Polonnaruwassa, Mirissassa, Gallessa ja Negombossa.

Saaren kaupungeissa ja rantakohteissa oli enimmäkseen hyvin kuuma tammikuussa, mutta vuoristossa silti mukavan viileää, eikä edes ilmastointi ollut vuoristoalueilla tarpeen. Vuoristossa ja teealueilla satoi jonkin verran, välillä enemmän ja välillä vähemmän. 

Muutenkin oli hyvin vaihtelevia kohteita. Siinä missä Colombossa oli paikoitellen vähän ränsistynyttä ja likaista, vaikkakin myös kauniita nähtävyyksiä, niin maaseudulla ja teeviljelmillä luonto kukoisti, rantakohteissa elämänmeno oli verkkaista, ja joka puolella saarta oli toinen toistaan hienompia temppeleitä, myös useita vesiputouksia nähtiin sekä paljon norsuja ja apinoita.

Erityisesti tekee mieli mainita vierailu Lipton Seat -teeviljelmillä Haputalen lähellä, jonne nousu tapahtui tuk tukilla erittäin sateisessa ja tuulisessa kelissä ja Udawalawan norsusafari aamunkoitteessa kahdestaan (+ kuljettaja) sekä tietenkin valaat Mirissassa. 

Huomion arvoista on myös se, tämän reissun paluumatkalla meillä oli käsimatkatavaroiden lisäksi ruumassa Sri Lankasta ostettu reppu, joka oli täynnä erilaisia teelaatuja - poikkeuksena sääntöön, että normaalisti matkustamme pelkällä käsimatkatavaralla. 

Tähän kuvasarjaan valikoitui siis Mirissa, joka jäi mieleemme erityisesti valaiden bongailukohteena - delfiinejäkin pyöri veneemme ympärillä - ja rentona rantakohteena. Myös erinomainen kala- ja äyriäisillallinen syötiin rantaravintolassa, jonka pöydät oli katettu ihan konkreettisesti rannalle.












Tässä on edellinen postaukseni Sri Lankasta, jonka kirjoitin heti lämpimiltään paikan päällä: Ensivaikutelmia Sri Lankasta

Ei kommentteja: