sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hotelli Dostojevski Pietarissa, jälleen


Edellisestä kerrasta hotelli Dostojevskissa on aikaa enemmän kuin vuosi, pian puolitoista lie. Nyt oli syytä majoittua sinne taas, ja iloinen olen, että majoituimme.

Edistystä aikaisempaan on huoneissakin toimiva wlan, joka ei tosin ole kovin nopea tai varmatoiminen, mutta kyllä sillä työmeilit imaisee ja laittaa matkaan, jos ei ole hurja kiire. iPadillä netti ei toimi käytännössä ollenkaan.


Tällä kertaa testasimme myös hotellin saunaosaston. Saunaosasto on oikein mukava; on kuuma sauna, kahdelle sopiva poreamme, olohuone telkkuineen ja pukuhuone kylpytakkeineen. Hinta on päiväaikaan 900 ruplaa/tunti, ilta-aikaan muistaakseni 1200 ruplaa & risat/tunti. Sauna pitää luonnollisesti varata etukäteen, vähintään tuntia ennen.

Saunaosaston pukuhuone
Huoneen hintakehitys ei ole ollut mullistava viime käynnistä. Kun viimeksi yövyimme 56 eurolla/2hh (hotels.com), nyt kahden hengen huone oli 63 euroa, vaikka varaus tehtiin hotellilla. Ensin yrittivät tarjota kalliimpaa hintaa, mutta pienellä kitinällä antoivat listan, jossa oli huomattavasti halvemmat hinnat. Ystävänpäivähinnat kuulemma. No, passasi meille.

Saunaosaston olohuone
Yhäkin muistutan, ettei kannata ottaa huonetta sisäpihalle päin, ei ainakaan sille sisimmälle sisäpihalle. Avoimesta ikkunasta tulee ravintolan hajut sisään lähes ympäri vuorokauden. Tiedän, koska ensimmäiseksi yöksi (klo 00 alkaen), en jaksanut välittää, vaan otin sellaisen. Kauppakeskukseenkin antava ikkuna lie parempi. Mutta yhäkin itse pidän normaalisti kiinni siitä, että ikkuna on etelään, tai ainakin niin etelään kuin mahdollista - silloin se on Pietarin kattojen ylle. Ja siis, kerros 7, kiitos. Lääniä on silmän kantamattomiin ja hajut puuttuvat.

P.S. Aamiainen on monipuolinen ja hyvä, hotellin sijainti aivan loistava. Hotellin alakerrassa on 24/7-kauppa sekä edullinen iPad-korjaamo. Metroasema vieressä. Nevskille 200 metriä. Kymmeniä ja kymmeniä kenkäkauppoja ihan siinä hollilla (naiset!). Vaikka olenhan nämä jo melkein kaikki edellisessä blogissani varmaan maininnutkin. :)

Huoneemme Pietarin kattojen yllä.
Tässä edellisen Dostojevski-kertamme kokemukset: http://tanjan-matkamittari.blogspot.fi/2011/11/hotelli-dostojevski-pietarissa.html

Ei kommentteja: