perjantai 22. huhtikuuta 2011

Majoitusta Pietarissa: Hotelli Moskova


Pitäähän se tämä suomalaisten ryhmämatkalaisten suosima vanha ja uskollinen Moskova-hotellikin arvostella ihan tasapuolisuuden vuoksi. Moskova-hotellissa on tullut yövyttyä kerran jos toisenkin, milloin ryhmän matkanjohtajana, milloin "vapaaehtoisesti", kun on saatu kaveriporukalle esim. hyvä majoitustarjous. Joskus hotellien majoitustarjoukset (esim. kolme yötä kahden hinnalla) tulevat jo niin lähelle hostellien hintoja, ettei tarvitse kahta kertaa miettiä, haluaako oman huoneen, oman vessan ja suihkun sekä aamupalan vai yöpyykö jopa kymmenen hengen dormitory-huoneessa ilman mukavuuksia.


Moskova-hotelli on valtava neukkukompleksi monine kerroksineen ja pitkine käytävineen, jossa joko kaikki tai ainakin suurin osa huoneista on peruskorjattuja - josko jopa useampaan otteeseen. Hotellien yleisvitsauksesta, kokolattiamatoista, ei vaan ole vieläkään päästy eroon.


Näkymä ikkunasta. Ei ihan parhaat näköalat olleet meidän huoneestamme maaliskuussa 2011. :)

Huoneet ovat aivan viihtyisiä, aamupala on keskinkertaista huomattavasti parempi ja monipuolisempi. Tosin se tuntuu pysyneen jokseenkin samana ainakin kymmenen vuotta minun tietojeni mukaan. Mutta miksipä hyvää muuttamaan sen suuremmin.


Ylimmässä eli kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevasta Panorama-baarista avautuvat hulppeat näkymät Pietarin ylle. Sovetskoje shampanskoje maksaa 500 ruplaa (maaliskuu 2011), joka ei ole ihan ryöstöhinta, kun kyseessä on kuitenkin hotellin baari. Myös alakerran Pivorama tuli testattua. Sushi oli vähän pahaa eikä pihviäkään ihan herkuksi kehtaisi kehua. Ja se shampanja, yöks, olisi Sovetskoje kyllä maistunut! Suharikit sen sijaan korjasivat hieman tilannetta. Näistä ravintolakokemuksistamme voi lukea lisää blogistani Tanjan maistamista, ja kyseiseen tekstiin pääsee tästä: Tanjan maistamista: Hotelli Moskovan Pivorama ja Panorama.


Hotellin sijainti metroaseman vieressä Nevskin varrella ei juuri voisi olla kätevämpi. Ja Prismakin on samassa rakennuksessa, heh. Hotellissa on myös raha-automaatteja, ravintoloita ja baareja, huhujen mukaan saunakin - jota en tosin ole päässyt tai ehtinyt koskaan testaamaan. Langaton netti on maksullinen. Myös naiset hotellin aulassa ilta- ja yöaikaan ovat maksullisia - vaikka  tuskin ovat maksuttomia päiväsaikaankaan.

Hotellin nettisivu: http://www.hotel-moscow.ru/fi/

Kuva ravintola Moskovasta, jossa myös aamiainen tarjoillaan.

Ei kommentteja: