Minulla oli alkuun venäläisen keittiön borssikeitto, Mikolla ranskalaisen keittiön bouillabaisse. |
Pietarissa aivan Nevskin nurkalla (29, Bolshaya Konyushennaya) sijaitsee ravintola Bojole (Bozhole, Beaujolais). Sijainnin voi helposti päätellä myös ravintolan hinnoista, jotka siis ovat korkeahkot.
Borssikeitto oli hyvää, mutta sen täydellisen metsästys jatkuu. Mikko tykkäsi bouillabaisse-sopastansa myös. Pääruuassa Mikko siirtyi Välimeren keittiöön, hänen valintansa oli meribassi. Minä pysyttelin venäläisessä ruokakulttuurissa ja söin stroganoffin - herkullisen sellaisen!
Stroganoff |
Meribassi |
Terassi sijaitsi jalkakäytävällä, mutta olipa kuitenkin ja siellä toki istuimme kuumana kesäkuun iltana. Ruoka oli ihan hyvää ja viihdyimme. Lopputulemana mainittakoon, että liekö syynä bouillabaisse vai meribassi, Mikolla oli pian illallisen jälkeen melko kiire vessaan... Ja mie se meistä herkkämahainen olen, joten jotain tästä voimme päätellä.
P.S. Molemmat Mikon valitsemat ruokalajit toistuvat jatkuvasti kokkikilpailuissa.
Netissä osoitteessa http://bojole.com/.
(kesä 2012)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti