torstai 16. huhtikuuta 2020

Kuvia matkojen varrelta - Pietari @ Venäjä

Tämä postaus on jatkoa Kuvia matkojen varrelta -sarjalleni, jossa minun on tarkoitus julkaista päivittäin kuva edellisiltä matkoiltamme, kun tällä hetkellä globaalit syyt estävät matkailun.

Valitsin tänään Pietarin, koska jos tilanne olisi normaali, olisin parhaillaan Suomi-Venäjä-seuran Lappeenrannan osaston matkanjohtajana Pietarissa. Löysin julkaisemattoman luonnospostaukseni vuoden 2017 Pietarin kevätmatkasta ja sehän sopii julkaista nyt:

Teimme taas mukavan Pietarin-reissun Suomi-Venäjä-seuran Lappeenrannan osaston kanssa maaliskuun lopussa. Toimin matkanjohtaja porukalle, joka lähti Pietariin torstaina aamujunalla ja palasi sunnuntaina bussilla yhdessä perjantai-iltana bussilla saapuneen porukan kanssa.

Yövyimme perinteikkäässä Moskova-hotellissa. Ryhmämatkahotellina Moskova-hotelli puoltaa paikkaansa: Sen sijainti on hyvä, hotellissa ja hotellin lähistöllä on paljon kaikenlaisia palveluita ja julkiset liikenneyhteydet ovat hyvät. Hotellin pihalle saa myös bussin. Hotellissa on aina tarpeeksi kohtuuhintaisia huoneita ja ryhmävarausehdot ovat joustavat. Remontoidut huoneet ovat vieläpä ihan OK, näköalat Nevan suuntaan olevista huoneista jopa hivelevät silmää.

Ensimmäisen päivän vierailukohteina meillä oli Loft Project Etagi, Puskinskaja 10 ja georgialainen ravintola Georgian's.

Ligovskij prospekt Loft Project Etagin katolta kuvattuna 
Pietarin kattojen yllä

Lounasta söimme Loft Project Etagin neljännessä kerroksessa sijaitsevassa uzbekistanilaisessa Zelenoje-kuppilassa.
Loft Projektin olohuone
Toisena päivänä vedin porukalle teemakävelyn "Pietarin julkisivuja ja takapihoja, kirkkoja ja kuppiloita". Vierailimme kävelyn lomassa myös Pietarin Suomi-talolla.

Cat Republic -kissakahvilassa kävimme nauttimassa virvokkeita ja kissaterapiaa.

Illallisen perivenäläisestä tunnelmasta ja annista vastasi vanhavenäläinen ravintolas Na Zdorovie! (joka näyttää olevan nyt suljettu).

Lauantaina minun porukkani liittyi perjantai-iltana saapuneen porukan mukaan ajellen Pietarin kiertoajelun, "lennellen" bussilla uuden ohitustien upeilla silloilla ja käyden illalla vielä jatseissa tai sirkuksessa.

Sunnuntaina ohjelmassa oli käynti Piskarevin hautausmaalla ja shoppailu- ja lounastauko ostosjätti MEGAssa. Viipurissa oli myös hieman aikaa ostoksille keskustassa sekä Karusellissa, ja Viipurin visiitin kruunasi kahvit Espilässä, jonka jälkeen olikin hyvä körötellä rajan yli kotia kohti.

Ei kommentteja: