maanantai 13. huhtikuuta 2020

Kuvia matkojen varrelta - Kashkadarja @ Uzbekistan

Nyt kun sattuneesta globaalista syystä matkailu ei ole mahdollista, ajattelin haastaa itseni julkaisemaan päivittäin yhden kuvan aiemmilta matkoiltamme. Vilkaisin maabongauslistaani, se näytti UN-maita 87 ja TCC-maita 108. Tuumasta toimeen!

Ja koska haluan pitää tämän matalan kynnyksen hommana, en etsi hienoimpia kuvia tai kirjoita kattavia selostuksia matkakohteesta tai -maasta, vaan valitsen jonkun random-kuvan jostain hetkestä ja julkaisen sen pienen selityksen, tarinan, faktan, erityispiirteen tms. kera.

Sääntöihin kuuluu, että voin julkaista kuvan samasta maasta useampana päivänä, koska jos näin ei olisi, tulisi liikaa paineita valita kustakin maasta juuri se paras tai olennaisin kuva ja ladata kaikki ajatukset kyseisestä maasta siihen yhteen kuvaan.

Haasteen nimi olkoon vaikka Kuvia matkojen varrelta. Uzbekistan saa kunnian aloittaa.

Uzbekistaniin lensimme viime lokakuussa Pietarista. Lento oli edullinen, maa oli hämmentävän edullinen.

Hyvä niin, nimittäin meillä oli jossain määrin vaikeuksia saada kansainvälisillä Mastercard-korteillamme rahaa automaateista, joista suurin osa toimi, jos toimi ollenkaan, vain Visa-korteilla tai paikallisilla UZ-korteilla.

Myöskään rahanvaihtoa ei joka paikassa ollut tarjolla. Kauppoihin ja useimpiin ravintoloihin kävivät lähinnä paikalliset UZ-kortit.

Onneksemme osa automaateista kuitenkin hyväksyi korttimme, ja/tai huoli dollareiden lisäksi euroja, ja antoi vastineeksi Uzbekistanin someja. Sadalla eurolla niitä sai yli miljoonan. Paikallisten ihmisten mukaan miljoonalla somilla pärjää noin viikon. No, ei nyt ihan kuitenkaan pärjännyt.

Vuoristossa @ Kashkadarja, Uzbekistan



Ei kommentteja: