tiistai 13. lokakuuta 2020

Kuvia matkojen varrelta: Tashkent @ Uzbekistan

Taskentin 100-metrisessä teletornissa

Tämä postaus on jatkoa Kuvia matkojen varrelta -sarjalleni, jossa minun on tarkoitus julkaista silloin tällöin kuva/kuvia edellisiltä matkoiltamme, nyt kun globaalit syyt estävät matkailun toistaiseksi.

Meillä on Mikon kanssa yleensä suunnilleen näihin aikoihin vuodesta syysloma, jonka vietämme poikkeuksetta ulkomailla. Tänä vuosi on se poikkeus sääntöön.

Katsoin puhelimeni kuvista, että 13.10.19 olimme juuri lähdössä Pietarista Moskovan kautta lentämään Uzbekistanin Taskentiin. Uzbekistanista olen kirjoittanut aikaisemmin yhden postauksen, ja se sattuu olemaan Kuvia matkojen varrelta -sarjani ensimmäinen postaus Kashkadarja - Uzbekistan

Jatkan nyt tarinalla Tashkentin majoituksestamme.

Saavuimme ensimmäiseksi yöksi varaamaamme majoitukseen Tashkentissa. Olimme varanneet huoneen erään laajasti tunnetun nettivarausjärjestelmän kautta. Nimeä en viitsi mainita, ettei tule sanomista. 

Tyyppi respassa tiedusteli heti, olisiko mahdollista, että peruisimme nettivarauksemme, koska sen voi vielä tehdä ilman maksua. Perumista hän pyysi siksi, että majoituspaikka joutuu maksamaan tietyn prosentin majoitushinnasta varausjärjestelmälle, ja hän voi majoittaa meidät halvemmalla, mikäli perumme huoneen.

Peruimme huoneen ja majoituimme tässä ensimmäiseksi yöksi valitsemassamme "hotellissa" lopulta kolme yötä. Kun lähdön hetki tuli, meiltä laskutettiin vain yhden yön majoitus. Täytyy sanoa, että aika hyvä alennus siitä, että peruimme varaamamme majoitusyön sovelluksessa ilman kuluja. 

Ajattelin kirjoittaa postauksen tänään, koska on nimipäiväni. Juhlapäivänä minulla on tapanani tehdä asioita, joista pidän. 

Tänään kun emme pääse matkustamaan, kirjoitin matkablogipostauksen, söin hyvän, Mikon järjestämän lounaan, ja illalla mökillä kävimme pyöräilemässä pelaten Pokemonia. Illan lopuksi kävimme saunassa ja katsoimme Netflixistä eilen aloittamaamme venäläistä sarjaa Эпидемия. Вонгозеро. (Epidemiya. Vongozero. Matka järvelle. The Outbreak.)



Ei kommentteja: