maanantai 2. elokuuta 2021

Jäätävän cool Muumijääluola

Vierailimme kesken kuumimman heinäkuun Leppävirralla Muumijääluolassa. Kolmenkymmenen lämpöasteen lukemista laskeuduimme kolmekymmentä metriä hissillä maanalaiseen, viileään jääluolaan.

Jääluola on toki muutenkin vaikuttava kuin vain viileytensä ansiosta, eikä se olisi jäänyt sadesäälläkään käymättä, mutta nyt kyllä täytyy myöntää, että luolan viileys houkutteli jäämään luolaan pitemmäksikin aikaa kuin jääveistosten ihailu ja kuvaaminen olisivat vaatineet.

Normaalikesänä helteitä pakoon voi lähteä vaikka Grönlantiin, mutta ihan kelpo vaihtoehto se on jääluolakin, hehe.

Ja vierailimmepa jääluolassa vielä seuraavakin päivänä sekä viilentymässä että kuvaamassa, sillä edellisen illan visiitillä vähissä virroissa olleet mobiililaitteemme sammahtivat alta aikayksikön. Toisena päivänä olimme sitten valmistautuneet paremmin, ja mukanamme oli oikea kamera sekä mobiililaitteissa kunnolla virtaa.

Muumien jääluolassa on taianomainen tunnelma. Tunnelma korostui, kun meidän lisäksemme luolassa ei ensimmäisellä vierailullamme ollut muita. 

Luolassa on muuten hämärää, mutta jääteokset ovat värivalaistuja, ja äänimaailma sopii hienosti "värikkääseen hämärään", viileään luolaan. 

Luolan jääveistokset ovat upeita ja niitä on paljon. Ne kertovat lisäksi tarinaa.

Jääteosten ihailun ohella jääluolassa on talvisia aktiviteetteja, kuten napakelkka, jäämäkiä yms. Ne jäivät meiltä kuitenkin vähemmälle huomiolle kuin jääteokset.  

On jotenkin käsittämätöntä, että tuollainen luola on mahdollinen myös kuumilla kesähelteillä, vaikka se maan alla sijaitseekin. Se on koettava itse!

Suosittelen siis lämpimästi - vai sittenkin viileästi, teeman mukaisesti - käymään jääluolassa tutustumassa Muumien maailmaan ja talvisiin aktivitetteihin.

Moomin Ice Cave








Ei kommentteja: