perjantai 8. heinäkuuta 2016

Georgialainen ravintola Georgian's Pietarissa


Georgialaisia ravintoloita on Pietarissa pilvin pimein. Suurin osa testaamistamme on ollut vähintään hyviä, vaikka pari poikkeusta tietenkin vahvistavat säännön.

Yhden entisistä suosikkiravintoloistani, Blinnyj Domikin, paikalla sijaitsee nykyään georgialainen ravintola Georgian's. Olemme syöneet siellä nyt kaksi kertaa, mutta jatkoa seuraa, niin hyvät kokemuksemme sieltä ovat.

Viimeksi söimme siellä toukokuussa. Paikka on viihtyisä, kaikki toimii, hinnat ovat kohtuulliset ja mikä parasta, ruoka on aivan erinomaista. Se on hyvin maustettua, erittäin autenttista georgialaista.

Ja täytyy nyt muistaa mainita jälleen kerran, että jos otatte georgialaisessa ravintolassa saslikkia tai jotain muuta grillattua lihaa, tilatkaa lihan kyytipojaksi myös jotain georgialaista soossia, joko adzikaa, tkemalia tai satsibelia - tai vaikka kaikkia niitä. Soossit maistuvat myös hatsapuri-juustoleipien kanssa.

Tällä kertaa nautimme herkullisen lobion (mausteinen papumuhennos), adzarialaisen hatsapurin (aukinainen juustoleipä kananmunalla ja voilla), georgialaisen salaatin (vihreä salaatti maapähkinällä), odzjahurin (paistettua possua ja pottua kuumassa potissa) ja tsazhuzhulin (чашушули, uunissa haudutettua nautaa mausteisessa kastikkeessa) sekä georgialaista talonpunaviiniä ja Borjomi-vettä. Kaikki oli erinomaista ja maukasta!

Restaurant Georgian’s: osoite Kolokolnaya ulitsa 8. Sijaitsee lähellä Vladimirskajan ja Dostojevskajan metroasemaa, eli hyvin lähellä keskustaa.

Lobio ja guirialaista kaalia
Georgialainen salaatti
Hatsapuri
Odzjahuri
Чашушули
Saperavi ja Borjomi
Blogissani on useita kirjoituksia georgialaisista ravintoloista Pietarissa. Tässä yksi listaus testaamistamme paikoista: Georgialainen keittiö hurmaa Pietarissa


Ei kommentteja: