lauantai 21. toukokuuta 2016

Mauritius on nautintoja kaikille aisteille

Mauritiuksella on jokaiselle jotakin, nautintoja kaikille aisteille, kuten saarella tupataan sanomaan. Listaan tähän postaukseen muutamia mielenkiintoisia käyntikohteita kommentteineni ja linkkeineen.

Mauritiuksen must, auringonlasku rannalla, on koettava - etenkin länsirannalla auringonlaskut ovat näyttäviä, kun aurinko laskee suoraan mereen.

Ja oli sitten matkalla millä mentaliteetilla tahansa, rantalomailemassa, aktiivilomailemassa tai seikkailemassa, kannattaa ehdottomasti vierailla joissain pienemmissä kalastajakylissä ihan mielenkiinnosta. Niissä on yleensä vähemmän turisteja ja paikalliset heittäytyvät vähien turistien kanssa mielellään juttusille, ovat tosi avuliaita ja kiinnostuneita. Tosin myös turistikohteissa jututtajia löytyy.

Käyntikohteita Mauritiuksella

Mauritiuksella kannattaa ehdottomasti käydä joissain luonnonpuistoissa ja vesiputouksilla. Molempia on useita.
*Black River Gorges National Park: https://en.wikipedia.org/wiki/Black_River_Gorges_National_Park
*Muita upeita luonnonpuistoja: http://www.mauritius-guide.net/nature-parks/
*Alexandra Falls: http://www.discovermauritiusisland.com/discover/visits/alexandra-falls/
*Deux Frères Waterfall: http://www.panoramio.com/photo/2087916

Pääkaupungissa Port Louisissa suositukseni on käydä katsomassa ainakin linnoitusta korkealla kaupungin yllä, ja ehkä piipahtaa Blue Penny -museossa satama-alueella. Satama-alue kannattaa muutenkin käydä katsomassa, on ehdottomasti pääkaupungin kauneinta aluetta linnoituksen lisäksi.
*Pääkaupunki Port Louis: https://en.wikipedia.org/wiki/Port_Louis


Jos haluaa ihastella kasvavia koralleja, joita on valtava kirjo, noin 50 eri lajia, sekä katsella satoja kalalajeja ja harrastaa snorklausta, on tätä tarjolla veneretkellä Blue Bayn Marine Parkissa. Hieno ja suositeltava kohde tämäkin.
Kokemuksiamme Marine Parkista voi lukea tästä: Mahebourg ja Blue Bay Marine Park
*Blue Bay Marine Park: http://www.mauritius-rodrigues.com/mauritius/thingstosee_attractions_bluebay_marine_park.cfm



Katamaraaniretki jollekin Mauritiuksen lähisaarista on ehdoton suositukseni. Katamaraaneja lähtee käytännössä joka puolelta Mauritiusta, saarikohde vain vaihtelee.

Monien mielestä kaunein pienistä saarista on Ile aux Cerfs, mutta se on niin lähellä pääsaarta, että sinne ei katamaraanilla mennä, vaan pienemmillä paateilla. Paratiisisaarella onkin paljon matkailijoita, mutta on se käymisen arvoinen kohde.


Parasta päivän Ile aux Cerfs -visiitissä oli kuitenkin pikaveneretki Ile aux Cerfsiltä Deux Frères -vesiputoukselle ja villejä apinoita katsomaan.
*Mauritiukseen kuuluvat lähisaaret: http://www.mauritius-rodrigues.com/mauritius/thingstosee_islets.cfm
*Ile aux Cerfs -paratiisisaari: https://mauritiusattractions.com/ile-aux-cerfs-tours-i-36.html
*Deux Frères Waterfall: http://www.panoramio.com/photo/2087916



Uskonnollisten kohteiden ykkönen lienee hindujen Ganga Talao. Harrasta, mielenkiintoista ja kaunista, mutta myös paljon matkailijoita.
*Ganga Talao, Lord Shiva Temple: https://www.facebook.com/pages/Ganga-Talao-Lord-Shiva-Temple-Mauritius/336017879752359
 

Saaren pohjoisin kärki Cap Malhereux (pahan onnen niemi) on kuulu kappelistaan, jossa etenkin aasialaiset haluavat mennä naimisiin, niemen nimestä huolimatta. Häitä lienee päivittäin.
*Cap Malhereux: https://en.wikipedia.org/wiki/Cap_Malheureux


Safari Caselan luonnonpuistossa oli kiva, mutta en pitänyt vangituista isoista kissaelämistä, joita eläinpuiston puolella oli.
*Caselan luonnonpuisto: http://www.caselapark.com/en/



*National Museum of Mauritius: http://www.mauritius-holidays-discovery.com/museum-of-mauritius.html
ja muut Mauritiuksen museot: http://www.mauritius-guide.net/museums/

*Grand Baie lienee Mauritiuksen kovin turistirysä, mutta siellä on paljon kauppoja ja ravintoloita sekä kalatori: https://en.wikipedia.org/wiki/Grand-Baie

Saarella on myös ilmeisen kiva vesipuisto, jossa meillä ei kuitenkaan valitettavasti ollut aikaa käydä.

Pari mainitsemisen arvoista ravintolaa

Flic en Flacin maisemissa Black Riverin alueelta on peräisin meidän matkamme paras ravintolakokemus, ravintola Domaine Anna: http://domaine-anna.restaurant.mu/, joka on todella ihana jo ihan paikkanakin.


Myös oikein hyvä ruokapaikka, Green Island Beach Restaurant, löytyi Trou d'Eau Doucen alueelta: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g488107-d1897523-Reviews-Green_Island_Beach_Restaurant-Trou_d_eau_Douce.html

 

Suosittelen Mauritiusta matkakohteeksi vauvasta vaariin, mutta valitkaa matka-ajankohta huolella. Sadekauden kuumasta, kosteasta, hikisestä Mauritiuksesta kirjoitan tässä postauksessa: Mauritius sadekaudella

Lisää Mauritiuksesta matkakohteena on postauksessani: Mauritius matkakohteena

Ei kommentteja: